Nordiske Hits // Uge 32

Foto: Tove Lo // Universal Music Group

Efter en længere sommerferie-pause, er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har denne gang opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 15 nye tilføjelser. Tjek listen ud her, og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Tove Lo – “Bad As The Boys (feat. ALMA)”

I slutningen af næste måned slipper den svenske popdronning Tove Lo sit fjerde album Sunshine Kitty. Indtil videre har sangerinden vist god form med singlen “Glad He’s Gone”, og i fredags kom andet udspil “Bad As The Boys”, hvor Lo har teamet op med den finske popsnedker ALMA. De to har tidligere samarbejdet på Charli XCXs track “Out Of My Head”, og nu er de igen klar med en popbanger. Nummeret har en tilbagelænet vibe med en god omgang akustisk guitar, et minimalistisk beat og en smule flirten med vocoder/talkboxen. Vi kan kun glæde os til at høre resten af pladen den 20. september.

iris – “kroppsspråk”

Den norske singer/songwriter iris udgav sin debut-EP a sensitive being tidligere på året med stor succes i hjemlandet. Nu udgiver sangerinden et cover på modersmålet, nemlig “kroppsspråk” – et nummer af hitmageren Lars Vaular. Med et stille, samplebaseret lydunivers og iris’ hviskende stemme får tracket en intim og forførende stemning, som er helt anderledes end originalen. Man kommer for alvor tæt på kunstneren, der viser en særlig skrøbelighed gennem det charmerende norske sprog.

Bisse – “Levemanden”

Den excentriske og altid grænsesøgende Bisse leverede sidste år det anerkendte album Tanmaurk, som blandt andet blev nomineret til Hyundai Nordic Music Prize. I år har sangeren og sangskriveren igen rørt på sig, senest med singlen “Levemanden” – der med et tempofyldt beat, plingende klaver og idyllisk guitar understøtter den smukke fortælling om Gadejørgen.

Ellers tilføjet:

Lykke Li – “neon”
girl in red – “i’ll die anyway.”
Pasha – “I GOT THE JUICE”
KOPS – “Four Eyes”
Júníus Meyvant – “Cherries Underground”
boy pablo, Jimi Somewhere – “Never Cared”
Elias Boussnina – “Summertime Blue”
Hildur – “Work”
Hôy la – Kids
LÖV – “All of the Lights”
Sunman – “Sensational”
Ayelle – “Right Now”

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com