fbpx

Nordiske Hits // Uge 33

Foto: Veronica Maggio // PR

Så er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har denne gang opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 19 nye tilføjelser. Tjek listen ud her, og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Veronica Maggio – “5 minuter”

Den svenske popdronning Veronica Maggio, har i mere end et årti leveret en perlerække af solide pophits som “Måndagsbarn” og “Jag kommer”. Efter en to-årig udgivelsespause, er den charmerende sangerinde tilbage i år med albummet Fiender är tråkigt, der udkommer den 27. august. I juni måned slap Maggio allerede første halvdel af pladen, som en EP af samme navn – hvor de catchy tracks “Kurt Cobain” og “Tillfälligheter” blandt andet kan findes. Anden halvdel slippes med det fulde album i slutningen af august, og her er kommer den nye nummer “5 minuter” som førstesinglen – en smuk vocoder-hymne tilføjet storladne strygersekvenser og atmosfæriske synthoverflader. Vi kan glæde os til at høre resten af albummet i slutningen af måneden.

AV AV AV – “No Statues”

Den elektroniske trio AV AV AV har siden debut-EP’en They Live (2015) markeret sig, både hjemme og internationalt, som et act der mestrer deltajerig og effektiv klubmusik. De tre producere ELOQ (August Fenger), UNKWON (Anders Dixen) og DJ E.D.D.E.H (Martin Skovbjerg) har sidste år dog kastet sig ud i nogle lidt anderledes projekter – blandt har trioen lavet musik til Netflix-serien “The Rain” og den danske dramafilm “Brakland”, som gruppen høstede en Robert for som ‘Årets Score’. I oktober er de tilbage med et nyt album, hvor titelnummeret og førstesinglen “No Statues” peger i en ny retning for trioen. Om det mere hiphop-inspirerede track fortæller AV AV AV:
– Tracket “No Statues” er klart det hårdeste track, vi nogensinde har lavet. Og det definerer ligesom den tematik, vi har skabt på albummet. Der er også tracks, som minder mere om, hvad vi har lavet tidligere. Men vi er klart som kollektiv et andet sted musikalsk nu, end da vi startede som et venskabsprojekt i 2014.

Áslaug – “Take From Me”

Den spirende islandske sangerinde, sangskriver og producer Áslaug er ude med sin debut-single “Take From Me” – et minimalistisk popnummer med en karakteristisk nordisk vokalklang, et storladent trommebeat, drømmende synthesizers og lækre korharmonier. Tracket lover godt for kunstnerens kommende debut-EP, der skulle lande i starten af næste år – vi kan kun glæde os til at følge Áslaugs fremtidige udgivelser.

Ellers tilføjet:

Orla Engstrøm – “it was just a phase”
Hater – “Four Tries Down”
Lil Halima, Canto – “Booty”
Inga – “talk to me”
Matilda – “Her Too”
Boy in Space – “Cold (feat. unheard)”
Imenella – “Fantasifull”
Anna Of The North – “Playing Games”
Soleima – “Cheers for the Tears”
Medhør – “Sommersol”
sir Was – “No Giving Up”
Underlandet – “Helt Op”
Dotter – “I Do”
Molly Hammar, Kim Cesarion – “Show Me”
Júníus Meyvant – “Under Violent Snow”
FURNS – “Indian Summer”

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com