fbpx

REPORTAGE: Manna Life genopstod i KPH Volume med forførende R&B og glimtende 80’er-pop

Foto: Lil Halima // Sara Saeidi

Den rå betonbygning i udkanten af Vesterbro blev forvandlet til et overdådigt arrangement med en perlerække af sanselige oplevelser – fra østers til lækker R&B og dansabelt synth-pop. Vi rapporterer fra aftenens musikalske program med de spirende kunstnere Elias Boussnina, Lil Halima og den danske duo GENTS.

Den tidligere torsdagsklub Manna, som normalt holder til på Jolene Bar i Kødbyen, genopstod i går under det nye koncept Manna Life i den rustikke kulturhal KPH Volume. Inde bag hallens kolde betonvægge var der blevet stylet med hyggelig langbordsmiddag og østersbar i den ene side af lokalet, som de tidlige gæster kunne nyde, inden de musikalske indslag gik i gang senere på aftenen. Efter en længere kulinarisk oplevelse blev der åbnet op for den anden del af hallen, hvor man igennem 7 meter høje træporte kunne se lange, mørke gardiner hængende fra loftet og store neon-installationer, som lyste koncertscenen op.

Elias Boussnina

Folk fik lagt sølvbestikket, tog deres rosé glas og sivede langsomt ind mod scenen, da Danmarks nye R&B-kronprins Elias Boussnina startede aftenen ud med nummeret “05:30”. Allerede fra start var den unge sanger smilende og opsøgende mod publikums blikke – man kunne tydeligt mærke, at kunstneren er blevet mere scenevant, og den smule nervøsitet vi oplevede til hans koncert på by:larm Festival tidligere i år var på ingen måde tilstede. Tonerne fra “Lost Ones” fyldte det mørklagte rum, og koncertgæsterne blev omfavnet af det fløjlsbløde univers fra alle fire hjørner af lokalet. Øregangen blev pirret under “Bring The Pain”, og imens Boussnina dansede ved scenekanten, begyndte publikum også at vugge med. Selvom Lil Halima ikke kom på scenen under “13th Floor” – der ellers var en oplagt mulighed – fik sangeren imponeret med en gåsehudsfremkaldende falcet på de to seneste singler “Closer” og “Summertime Blue”. En solid performance fra en fremadstormende stjerne, som endte hele den hjertevarme seance med ørehængeren “Candy”.

Lil Halima

Efter en halv times pause gik nordmanden Lil Halima på scenen, og de sidste gæster kom luntende fra baren og uden for hallen. Sangerinden gik på til tonerne af “Interlude” og fik hurtigt fyret op for publikum. I det blå og lyserøde lys flagrede Lil Halimas kjole til beatet fra “Take Me To Your Planet”, mens hun dansede frem og tilbage på scenen. En kobberfarvet glimmerkjole hang let fra hendes skuldre, alt imens publikum vippede frem og tilbage til storhittet “Would U”. Den charmerende nordmand farvede hallen rød med flere af sine kærlighedssange før hun så banalt, men på den sødeste måde, erklærede “I love love”. Hendes cover af Drakes “Too Good” ramte lige, hvor den skulle, og sangerinden gav sig i kast med en tale om selvværd og den formålsløse konkurrence, der ofte finder sted mellem piger, før hun gik på med sangen “Jasmine”. Koncerten bevægede sig imod afslutningen, og Lil Halima gik af scenen i en hal fyldt til randen med kærlighed.

GENTS

Inden aftenen blev overtaget af flere DJ-acts, var det tid til den energiske synthpop-duo GENTS, som for alvor fik de sorte plastikposer på vinduerne og den fasttømrede beton til at skælve. Et væld af glimtende synthesizers badede ned over det forventningsfulde publikum, som efterhånden havde fået nogle øl indenbords, og derfor var klar til en dansefest. Frontmanden Niels Fejrskov Juhl havde da også taget danseskoene på, og med sin dybe røst og intense blikke fik han forvandlet den ellers store koncerthal til en intim boble. Synthesizer-wizard Theis Vesterløkke stod bag keyboard og knapper, og overøsede gæsterne med lydoverflader, som hang i luften flere sekunder efter de var strømmet ud gennem højtalerne. Duoen spillede natten ind med drømmende frekvenser i autotune-balladen “Emotional Facelift” og de velkendte “Circles” og “Love Is Tears”. Koncerten blev i få øjeblikke en næsten sanselig oplevelse, som både var storslået og uhøjtidelig, og imens den tunge bas knitrede i brystkassen, sang Juhl med udstrakte hænder “I Wanna Be Free”.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com