fbpx

10 danske navne vi ser frem til på Reeperbahn Festival 2019

Foto: Gents // Dennis Morton

Når Reeperbahn Festival 2019 sætter i gang, er det med flere dygtige danskere på programmet. Artister som Alexander Oscar, Lydmor og Efterklang vil besøge den tyske branchefestival, men de er langt fra alene om at repræsentere det danske land. Vi guider til 10 navne, vi helt sikkert skal et smut forbi, når de fylder området omkring Hamborgs mest berygtede gade med solid musik og god stemning.

Blaue Blume

Hvornår: Fredag den 20. september kl. 20.00
Hvor: Sankt Pauli Museum (Hamburg Haus)

Blaue Blume var et af de mest eftertragtede og hypede navne, da de i 2015 udgav det formidable debutalbum Syzygy. Før det havde de imponeret med EP’en Beau & Lorette, og bandet formåede dermed at få en bundsolid start på deres musikalske karriere. Men i 2018 hev bandet stikket ud, og meddelte alt aflyst på ubestemt tid grundet personlige problemer. I juni måned kom den gode nyhed så endelig, da de overraskede os med den dansksprogede comeback-single “Morgensol”, og i fredags fik vi endnu en forsmag på det kommende album, med den nye smukke single “Lovable”. Blaue Blume er tilbage i topform og med nyt musik i baggagen, glæder vi os ekstra meget til koncerten på dette års Reeperbahn Festival.

Blood Child 

Hvornår: Fredag den 20. september kl. 19.50
Hvor: Pocca Bar

Savner du den britiske punkscene i 70’erne og grungens storhedstid i 90’erne, kan du nemt føle dig godt til rette i Blood Childs lydunivers. Den spirende kvintet kommer fra den dybe muld i Thy og har med singlerne “Shivers Home” og “Confident Silence” allerede imponeret med deres alternative punk-poesi. Bandet har også været aktive på koncert-fronten med optrædener på både SPOT Festival og RECession Festival og som opvarmning for Collider og The Entrepreneurs (der også kan opleves på Reeperbahn). I sidste uge landede gruppens debut-EP Shower Me, der med sin jonglering med flere årtiers musikgenrer, kun kan blive noget helt særligt at opleve live.   

GENTS

Hvornår: Fredag den 20. september kl. 23.30 / Lørdag den 21. september kl. 23.45
Hvor: Sankt Paulo Museum (Hamburg Haus) / Indra

Den 80’er inspirerede popduo GENTS er også at spotte på dettes års Reeperbahn-plakat, og det er bestemt ikke noget, vi klager over. Efter en velspillet koncert til Manna Life i midten af august, hvor Frontmanden Niels Fejrskov Juhl havde taget danseskoene på og med sin dybe røst og intense blik fik forvandlet den ellers store koncerthal til en intim boble, er vores forventninger til deres optræden på den tyske festival særdeles høje. Også den seneste single “Right on Time” vidner om et tårnhøjt niveau fra de to drenge, som de forhåbentlig bringer med videre på deres kommende album Human Connection, pt. 2, der lander fredag den 11. oktober i år. 

IDA KUDO 

Hvornår: Onsdag den 18. september kl. 20.30 / Fredag den 20. september kl. 21.10
Hvor: Mojo Jazz Café / Sankt Pauli Museum (Hamburg Haus)

Der er ingen tvivl om, at vi længe har været begejstrede for den dansk-japanske kunstner IDA KUDO, der med sine minimalistiske elektropop-produktioner har markeret sig som en alsidig sangskriver og producer i konstant udvikling. Alt fra detaljerige percussionspor i “Ghost“, mønt-samples i “Gold” og lækre atmosfæriske synthesizer-overflader på den nyeste single “Born in the Sun” viser KUDOs utrolige evne til at udfordre popkonventioner. Sidste år kom sangerindens EP Ghost, og vi håber selvfølgelig på at få serveret endnu flere nye numre fra den talentfulde musiker.    

Josephin Bovién 

Hvornår: Torsdag den 19. september kl. 19.30
Hvor: Sankt Pauli Museum (Hamburg Haus)

Den purunge sangerinde Josephin Bovién har med sine sensuelle og ørehængende R&B-vibes listet sig frem på den danske musikscene det seneste år. Det stærke debutalbum Caramel Babe landede i oktober sidste år med tracks som “Fuel” og “Baby Girl”, der giver et futuristisk spind på 90’ernes R&B- og neo-soul klassikere. Bovién har for nyligt spillet imponerede koncerter på både SPOT Festival og Distortion Ø, som i denne måned kulminerede i en solokoncert på VEGAs Ideal Bar. Nu tager den lovende kunstner sine fængende numre med sig til udlandet, og vi er ikke et sekund i tvivl om, at opmærksomheden omkring den jyske sangerinde vil vokse med rekordfart.

Penny Police

Hvornår: Onsdag den 18. september kl. 22.20 / Torsdag den 19. september kl 19.00
Hvor: Sankt Pauli Museum (Hamburg Haus) / Headcrash

Den introverte anti-stjerne Marie Fjeldsted aka Penny Police leverede den eksemplariske debutplade The Broken, The Beggar, The Thief tilbage i 2012 – og har siden da kun fortsat sit tilbagelænede, minimalistiske og bløde lydunivers. Den selvreflekterende singer/songwriter-æstetik er i hovedsædet, og med Fjeldsteds luftige vokal og de finurlige instrumentale arrangementer bliver man uundgåeligt suget ind i de hjertevarme numre. Vi glæder os til, at blive taget med på en stemningsfuld rejse, når Penny Police medbringer sine cinematiske-hymner til Hamborg. 

Rebecca Lou 

Hvornår: Lørdag den 21. september kl. 21.15
Hvor: Indra

Den tidligere Stella Blackrose-sangerinde Rebecca Lou har sat sig godt fast på den danske musikscene med sin punk-poppede kompositioner, der siden debuten i 2018 allerede har taget hende gennem nogle af Danmarks største koncertscener. Sangerinden fik i år æren af en debutkoncert på Roskilde Festival, der bød på højspændt energi og moshpits. I slutningen af august måned landede Lous første soloalbum Bleed, hvor vores anmelder blandt andet sagde: »På mange måder et album, der rent tematisk placerer sig midt i slipstrømmen af de aktuelle diskussioner om netop ungdom, køn, identitet og seksualitet – og cementerer Rebecca Lou som en af de stemmer, man bør lytte ekstra opmærksomt til.«

Vi håber på at blive blæst godt og grundigt bagover, når sangerinden rammer de tyske breddegrader. 

Rýk 

Hvornår: Fredag den 20. september kl. 23.20
Hvor: Pocca Bar

Sidste år stod den aalborgensiske kvartet Rýk til Live Camp-konkurrencen på Smukfest – og allerede fra første møde var det tydeligt, at deres blanding af det mørke lydunivers ala Joy Division og energien fra Sonic Youth, var kommet for at blive. Derfor var bandet også på vores liste over 19 navne du skal holde øje med i 2019. Selvom Rýk kun har et enkelt nummer ude i streaminglandskabet, har de gang på gang imponeret med deres live-optrædener – senest på årets SPOT Festival, hvor vores skribent beskrev oplevelsen: »De viste, at de mestrer at trække tråde tilbage til 70’erne og 80’ernes i både deres lyd og sceneshow. Gruppen klarede med finesse at gøre shoegaze og postpunk relevant igen, og fik en til at tænke en ekstra gang over, hvad der egentlig giver et godt show.«

Vi er derfor ikke et sekund i tvivl om, at de nok skal levere endnu en solid performance på dette års Reeperbahn Festival.

The Entrepreneurs 

Hvornår: Fredag den 20. september kl. 19.10 / Lørdag den 21. september kl 20.00
Hvor: Festival Village, Fritz Bühne / Indra

Den danske trekløver The Entrepreneurs har vi holdt et skarpt øje med, siden de tilbage i 2015 udgav debutsinglen “Brutal Summer” og året efter kom med debut-EP’en Tony Rominger. Siden da har støjrock-trioen fortsat imponeret – senest i februar måned med debutalbummet Noise & Romance, som vores anmelder kvitterede med 4 ud af 5 stjerner. Gruppen var i forbindelse med albummet på en længere Danmarksturné i vinter, og vi kan kun glæde os til at høre de mange rock-hymner live (og måske nogle nye numre), når de gæster Hamborg. 

Velvet Volume

Hvornår: Fredag den 20. september kl. 21.50 / Lørdag den 21. september kl 17.40 / Lørdag den 21. september kl. 23.15
Hvor: Molotow, Karatekeller / Festival Village, Fritz Bühne / Headcrash

Med Velvet Volume er der dømt kvindelig empowerment og selvsikkerhed for alle pengene. Gruppen består af søstrene Noa, Naomi og Nataja Lachmi fra Aarhus, og sammen spiller de attitudefuld rockmusik med masser af power. Den kompromisløse søskendetrio har spillet sammen siden 2013, og festivaldebuterede allerede samme år under Grimfest. Siden hen har de blandt andet gæstet Northside og Smukfest. I 2016 satte vi dem på vores liste over 16 navne at holde øje med i det pågældende år, og året efter fik Reeperbahn Festival øjnene op for trioen, der fik glæden af at spille til årets festival. Nu – to år efter – kommer de tilbage til Hamburg, og vi er ret overbeviste om, at det bliver en rockfest uden lige. 

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com