fbpx

Heidi Mortensons nye video er en frigørelse fra binære opfattelser udtrykt gennem musik og dans

Foto: Mette Winckelmann

Heidi Mortenson udgav i starten af september singlen “Just A Feeling”, og i dag offentliggør hun så den tilhørende musikvideo. Derudover annoncerede hun i fredags albummet ‘Spectrum’.

Danske Heidi Mortenson har tidligere udgivet på dansk, men vender nu stærkt tilbage med det engelsksprogede album Spectrum. Albummet er indspillet og produceret i hendes studie, og stilen vil være skiftende og genrebøjende.

Titlen til albummet udspringer nok fra, at Mortenson indenfor flere områder selv befinder sig på et spektrum; i forhold til køn, seksualitet og autisme. Hun siger selv om albummet og titlen:

– Mennesker findes i et bredt udvalg af identiteter inden for køn og seksualitet, ligesom mennesker på autismespektrum har noget tilfælles, men samtidig er meget forskellige. Derfor giver det mening at tale om et spektrum der tilbyder diversitet i stedet for stereotyper.

Sprectrum er en frigørelse fra, og opgør med de binære og traditionelle forestillinger vi har om hinanden.

Heidi Mortenson har studeret modern dance art, hvilket skinner igennem i hendes nye musikvideo til singlen “Just A Feeling”. Den minimalistiske video er optaget og redigeret af Daniel Robinson, og viser dansere i sparsomt tøj, der stærkt, dog samtidig skrøbeligt og kunstnerisk udfolder sig gennem deres bevægelser i det queer dansekompagni Madboots i New York.

– Jeg relaterer godt til kommunikation gennem musik og dans, som tager udgangspunkt i sanserne og dermed for mig ofte giver en dybere mening end ord. Den anspændte opfattelse af at blive fanget i en følelse – den langsomme bevægelse kontra forestillingen om lettelse ved at indse, at denne følelse vil passere – realtidsbevægelsen.

Dette deler Heidi Mortenson om “Just A Feeling” og musikvideoen.

Spectrum vil være tilgængelig på vinyl og digitalt via Mortensons eget labet Echopal, fra den 11. oktober, indtil da kan videoen til “Just A Feeling” ses her:

Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com