fbpx

Lord Siva – Lille VEGA

Lord Sivas indlevelse og nærvær skabte både ømme øjeblikke, samtidig med at sangeren holdt en stor fest i lille VEGA.

Foto: Gustav Bjerre / Blonde Media
Venue: Lille VEGA
Dato: Fredag den 27. september

[rwp_box id=”0″]

Jeg ankom til Lille VEGA, der stille og roligt blev fyldt op, inden spillestedet fik besøg af Lord Siva. Chanelbigs opvarmede med fede numre for at få folk i den rette stemning, inden hovedpersonen selv ankom. 

Så var tiden endelig kommet til, at den poppede rap-prins selv skulle pryde scenen. Han indtog Lille VEGA med et sødt og uskyldigt smil, og allerede fra start mærkede man, at der var noget på spil for Lord Siva. Efter andet nummer kunne man se, at Lord Siva var meget rørt af den store overvældende velkomst og opbakning, han modtog fra folk, der stod på gulvet. Med en tydelig jysk accent, der fik mit hjerte til at smelte, fik han flere gange pointeret, hvor taknemmelig og glad han var for, at der var kommet så mange. Fra start til slut mærkede man en stor indlevelse og et stort nærvær til publikum, og selvom Lord Siva var tæt forankret med sin mikrofon og ofte lukkede øjnene og holdt hænderne op til hovedet, føltes det ikke som en afvisning af publikum, men som en invitation til, at publikum selv skulle mærke indlevelsen og sangenes betydning i højere grad.

“Byen Larmer” blev spillet som andet nummer, og stemningen i salen stak af. Lord Siva havde selv en fest på scenen og formåede virkelig at holde publikum igang på samme tid. Tyk røg, flot sceneshow og Lord Siva som midtpunkt, omgivet af sit gedigne, sortklædte band, som også blev priset og introduceret med rosende ord fra Lord Siva. På tredje nummer havde guitaristen hevet en akustisk guitar frem, hvorpå han fremtryllede lækre spanskklingende toner, som forvandlede efteråret udenfor til sommer i Lille VEGA. Kæmpehitsne, som er lavet i samarbejde med med Vera “Oh My God” og “Paris”, blev spillet, og det stod klart, at dette var et af de helt store højdepunkter for koncerten – sammen med hittet “Fortæl Dem” som er lavet i samarbejde med Hans Philip. Et nummer, som i sin tid gjorde, at Lord Siva kom på manges læber. Hele salen sang med og Lille VEGA blev forvandlet til én stor fest. Jeg havde svært ved at stå stille, hvilket også var tilfældet for resten af mængden. Men på trods af de store dansable tracks havde Lord Siva også taget mere nedtonede numre med. Med ét blev stemningen forvandlet fra storslået til intim, og midt på scenen stod Lord Siva og viste en mere skrøbelige side af sig selv.

Da Lord Siva spillede nummeret “Drømme” fra albummet 180 (2014), som jeg personligt havde håbet meget på, at han ville spille for os, blev den allerede hypede stemning lige skruet en tand op. Da sidste sang blev introduceret af stjernen, var jeg helt oppe at køre og sang med på alle linjerne til “Blind”. Det samme gjorde publikum, og det blev tydeligt, at Lord Siva havde Lille VEGA i sin hule hånd. Det eneste jeg kunne sætte fingeren på var, at han ikke spillede så længe, og at lyden glippede her og der – samtidig med at Lord Sivas stemme druknede lidt i de tunge basgange og overdøvende toner af og til. Men det meste af tiden gik artistens stemme rent ind og forvandlede Lille VEGA til en rapfest med poetiske tekster, indlevelse, nærvær og kæmpe hits.

Tags:
Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com