fbpx

10 hurtige til…Leif Vollebekk

Foto: Vanessa Heins

Imorgen slipper den canadiske singer/songwriter Leif Vollebekk opfølgeren til sit anmelderoste album ‘Twin Solitude’. I forbindelse med den nye plade ‘New Waves’ har vi bedt Vollebekk færdiggøre 10 sætninger, så du kan lære kunstneren lidt bedre at kende.

Man vil nok studse lidt over det nordisk-klingende navn Leif Vollebekk – og han har da også både rødder i Norge og Frankrig. Udover sine europæiske aner har musikere i flere år imponeret på den internationale musikscene med sin solide sangskrivning, der drager paralleller til sværvægtere som Leonard Cohen, Bob Dylan, Tom Waits og Nick Cave. Blandt groovy beats og omfavnende klaver-akkorder, synger Vollebekk sine reflekterede og poetiske fortællinger, som man ikke kan undgå at blive draget af.

Imorgen følger singer/songwriteren op på sit anmelderroste album Twin Solitude (2017), og vi håber selvfølgelig på at finde sange som “Elegy” eller “Into the Ether” – numre som kun bliver bedre med tiden, og er perfekte i den mørke tid, vi går i møde. Du kan varme op til den nye udgivelse New Waves ved, at lære Vollebekk lidt bedre at kende her:

1. Min musik er…

– Slowmotion soul.

2. Jeg begyndte at lave musik, fordi…

– Jeg bare var fanget af det.

3. Jeg finder inspiration i…

– gamle sjæle, film og kunstgallerier.

4. Den bedste koncert, jeg nogensinde har været til, var…

– Prince…fordi manden bare er ren musik.

5. Det fedest sted jeg kunne forestille mig at spille er…

– Måske The Ryman Auditorium, fordi det lyder så godt derinde, og det er så smukt et sted. Og det er måske den mest perfekte størrelse på en koncertsal.

6. Hvis ikke jeg var musiker, ville jeg være…

– Jeg tror ikke det er en mulighed. Men jeg kan godt lide andre ting. Jeg ville ikke have noget imod at være portrætfotograf i et år.

7. Min yndlingsartist lige nu er…

– Angie McMahon og Gregory Alan Isakov.

8. Det vigtigste for mig, når jeg laver musik, er…

– Som Tom Waits siger: “Going out to the meadow”.

9. Når folk lytter til min musik, skal de…

– Gøre lige præcis det de har lyst til. Folk ser ud til at tage min musik med på road trips, og det er et af de bedste komplimenter, jeg kunne forestille mig.

10. Mit nye album er…

– En samling af 10 forskellige stemninger i 10 forskellige grooves.

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com