fbpx

10 hurtige til… ZAAR

Foto: Jens Nordhausen

Danske ZAAR har tidligere været vores Ugens Upcoming. Nu er hun snart klar med debut-EP’en, og i den forbindelse har vi stillet hende 10 hurtige spørgsmål, så du kan lære hende endnu bedre at kende.

Med blandt andet Roskilde- og Spot Festival optrædener i ryggen og to elektroniske singler ude, er ZAAR snart klar til at udgive sin debut-EP Lost My Sense of Humor. Der er næsten noget Björk-agtigt at hente på singlerne “Our Love is Dead” og “Invisible”, så vi er spændte på, hvad EP’en ellers har at byde på. Lost My Sense of Humor kommer til at indeholde syv numre og er indspillet i Norges vestkyst. Den rammer gaden den 17. oktober, men indtil da kan du lære sangerinden bedre at kende her.

Min musik er…

Elektronisk hjertepop, der møder støjende skørheder.

Jeg begyndte at lave musik, fordi…

I mangel på ord har musikken altid været mit yndlings udtryksform. Jeg er vokset op med min oldemors gamle klaver, som var ude af stemning, en ødelagt trompet, mundharmonika og min mor, der sang i kor og stadig gør det. Jeg er aldrig blevet tvunget til at lave musik – musik har bare altid føltes godt, og så har jeg været heldig med folk omkring mig, som har støttet mig i det, jeg kunne lide at gøre. Jeg er særlig taknemmelig for en af pædagogerne fra min tid i børnehave, som tog sig tid til at hjælpe mig med at skrive min første ‘rigtige’ sang. Hun bad mig om at sige teksten, og så skrev hun det ned. Jeg navngav sangen “En Bi På Tur Med En Kylling Og Et Menneske På Bjerget”, og kan faktisk stadig huske melodien – så fang mig på gaden, hvis du vil høre den. Den er god haha.

Jeg finder inspiration i… 

I mine omgivelser og relationer. 

Den bedste koncert, jeg nogensinde har været til, var…

Den, jeg husker bedst, er koncerten med Susanne Sundfør i DRs koncertsal. Jeg har aldrig været så ordløs og stille efter en koncert før. Hun tryllebandt hele koncertsalen med sit talent, sine sange og sangstemme. Og så er der selvfølgelig også koncerten med Nils Gröndahl og Bjørn Friis på dette års Spot Festival. Det var som om, at musikken var fra en anden planet, og at de havde overnaturlige kræfter. Det var voldsomt på den fantastiske måde. Man blev blæst omkuld, lige indtil strømmen gav op, og der blev helt stille, og alle blev til ‘mennesker’ igen – meget symbolsk synes jeg. 

Den vildeste koncert, jeg selv har spillet var…

Uden tvivl da jeg og drengene spillede vores første koncert uden for Danmark på G! Festival, Færøerne. Vi blev booket som et afbud for et afrikansk band og skulle spille udendørs klokken tre om natten, imens der var den vildeste storm uden for. Det var en vildt fantastisk oplevelse.

Hvis ikke jeg var musiker, ville jeg være…

Opfinder. Jeg kan godt lide at finde på ting og få dem til at fungere. 

Min yndlings artist lige nu er…

Jeg anbefaler Susanne Sundfør, Soap and Skin, K.óla, Thom Yorke, James Blake, Holly Herndon og “adagio for strings op 11” af Samuel Barber. 

Det vigtigste for mig, når jeg laver musik, er…

Jeg har fundet ud af, at det er enormt vigtigt for mig at være i et inspirerende fysisk rum, der giver mig lysten til at kreere. Nogen gange bygger jeg en hule eller finder et sted med smuk udsigt – eller slukker det kliniske lys i loftet og spiller i mørket for at se, hvad der så kommer frem. Det kommer an på så meget, men jeg skaber bedst, når jeg har skabt det perfekte rum. 

Når folk lytter til min musik, skal de…

Enten elske eller hade det. Det er det største kompliment, hvis man har provokeret noget frem i folk og udfordret deres egen idé om, hvad de kan lide, synes jeg. 

Min debut-EP er…

Krævende – både at skulle optræde med live, men også at skulle lytte til. Den er fra hjertet, kompromisløs, og den er blevet lige præcis, som jeg ønskede det. Den er en tidslomme for mig, jeg håber folk kan spejle sig i. 

Du kan opleve ZAAR i Radar i Aarhus den 25. oktober, hvor EmmaDop supporter, og på Cecil AM i København den 26. oktober. 

Tags:
Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com