fbpx

FORPREMIERE: Young Couple – et nyt og spændende indienavn på den danske musikscene

Foto: Anton Bremer

Young Couple debuterer med et spændende nummer, der berører de store følelser der følger med ungdommen. Læs lidt om gruppen og deres musikunivers herunder.

Young Couple er en ny indie-kvintet fra København, der idag debuterer med singlen “You’ve Lost The Colours We Chased.” Drengene der udgør bandet; Jonas Tøibner Lindberg Hansen (vokal/guitar), Jens Brøndum Petersen (saxofon), Mikkel Kruse Nielsen (bas) og Christian Haldrup Jensen (trommer) mødte hinanden under et højskoleophold i 2017. Navnet Young Couple kommer af, hvor de fire befinder sig i tilværelsen lige nu. De skriver om de følelser, de selv er ramt af, om at være ung og hvileløs, og de store følelser, der findes i dette: Sorg og kærlighed, frustrationer og fortabelse. Sangen handler specifikt om tab af kærlighed og om at befinde sig i hvileløs frustration. Det klinger af den fælles oplevelse af at dele ungdommen og det ukendte, nervepirrende og naive – ud fra disse følelser formede de sangen “You’ve Lost The Colours We Chased”.

I løbet af sommeren 2018 spillede bandet sine første koncerter, bl.a. på Det Gyldne Liv Festival i Kolding, og som opvarmning for det tyske band Jaguwar. Her blev forskelligt materiale prøvet af – materiale, der siden er blevet til den EP, som gruppen i foråret 2019 startede indspilningen af i Panalama Studios – en EP som lander i foråret 2020. Med den både introverte og digteriske indie-rock sammenføjer artisterne det unge menneskes omfattende og ofte modsætningsfyldte indre liv i sangen.

Young Couples besætning er primært klassisk på papiret, da bandet udmærker sig ved deres opfindsomme brug af instrumenterne, dog sporer man den eventyrlystne prog-rock fra 70’ene og ikke mindst strej af 80’ernes art-rock, hvor Cocteau Twins’ skrøbelige lyd eller Television’s poetiske guitar-skills skabte nye musikalske horisonter. Lyden er upbeat og fængende samt dybfølt og knitrende sprød. Instrumenterne får virkelig lov til at blive hørt, og man mærker tydeligt at vennegruppen har styr på deres musikalske evner. Forsanger Jonas Tøibner Lindberg Hansens stemme synkroniserer i flot harmoni med de resterende bandmedlemmers instrumentale evner, og gør det til sød musik for ørene. I det hele taget er Young Couple et nyt spændende navn idet de adskiller sig fra nutidige tendenser ved at finde tilbage til den mere ærlige og hudløse lyd, hvor det som sagt er instrumenterne og den upolerede vokal der står i forgrunden – en modsætning til den eller meget synth-bårne lyd, der er fremherskende idag. Vi glæder os derfor meget til at bandets debut-EP lander – derudover planlægger bandet også enkelte koncerter og endnu en single i starten af det nye år.

Lyt til den “You’ve Lost The Colours We Chased” her:

Tags:
Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com