fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 44

Foto: Astrid Sonne // Magnus Bach

Så er vi igen klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra atmosfærisk releasekoncert og melodiske harmonier fra London til plysset pop-fest og københavnsk genre-mixende festival. Vi har udvalgt interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Sunx

Hvornår: Tirsdag den 29. oktober
Hvor: Loppen

Bag det lyrisk ærlige soloprojekt Sunx står sanger og sangskriver Morten Winther Nielsen, der nok er bedst kendt som forsanger i Treefight For Sunlight. Han er aktuel med debutalbummet Caress, og kan sammenlignes med James Blake, Rhye og Bon Iver. Det bliver med garanti stemningsfuldt, når Sunx spiller Loppen op. Vi har taget en snak med ham om debutalbummet og for at få et indblik i Sunx og hans musik, kan du passende læse interviewet her.

Matthew And The Atlas

Hvornår: Tirsdag den 29. oktober
Hvor: Hotel Cecil

Den britiske sangskriver Matthew Hegarty (Matthew And The Atlas) udgav tidligere på måneden det tredje album Morning Dancer. Albummet er indspillet med Ali Chant (Perfume Genius, Youth Lagoon og Gruff Rhys). Her er tale om klassisk akustisk folk blandet med guitardrevet alt-rock og et skvæt electronica. Ligesom ovenstående, kan Matthew And The Atlas associeres med Bon Iver. Han har turneret med Mumford And Aons, Bear’s Den og The Civil Wars, men er nu klar til sin egen tour med det fulde band og sit nye album.

IDER

Hvornår: Onsdag den 30. oktober
Hvor: Ideal Bar

London-baserede Megan Markwick og Lily Somerville udgør IDER, og skaber sammen melodiske harmonier og ægte tekster. IDER er den tredje person der opstår, når de to sangerinders stemmer smelter sammen. De har et stærkt venskab, der begyndte da de mødtes på et musikkursus for seks år siden, og i sommer kom så debutalbummet Emotional Education. Slå et smut forbi VEGAs Ideal Bar for et elektronisk pop-fix, når IDER spiller og bliver supportet af den københavnske duo ARES.

Perfect Plush

Hvornår: Torsdag den 31. oktober
Hvor: Rust

Den danske duo Perfect Plush var vores Ugens Upcoming for snart et år siden. De blander soulet 80’er-sound med japansk pop, og resultatet er energisk og optimistisk, hvilket går lidt imod det melankolske, der ellers hersker over pop-scenen i øjeblikket. Derudover bærer teksterne ikke præg af mainstream pop-produktioner, men er nede på jorden og lige til. Indtil videre er Perfect Plush kun ude med to singler, men de er i gang med debutalbummet, der kommer i løbet af næste år. Der er pop-fest og fri entré, så du har ingen grund til ikke at smutte forbi, når de spiller showcase på RUST på torsdag.

Gong Tomorrow festival

Hvornår: Lørdag den 2. november
Hvor: Copenhagen Contemporary, Refshalevej 173 A KBH K

Gong Tomorrow er en Københavnsk festival for ny eksperimenterende kunst, herunder musik og lydkunst indenfor forskellige genrer. På festivalens anden dag er det pladeselskab- og forlaget Escho der tager teten og præsenterer en række koncerter og litterære indslag, bragt af kunstnere med forbindelse til selskabet. Herunder finder man en række artister, vi før har vist interesse for, blandt andet den genrefrie gruppe Thulebasen, der startede med fokus på improvisation og nu bevæger sig mere i kompositioner og udforsker grænser for alt-rock. Den grænsesøgende Astrid Sonne er også at finde på lørdagens program – her oplever man lidt af hvert mellem det organiske og mekaniske, og hendes musik rummer alt fra elektroniske til klassisk. Den norske producer, sanger og visuelle kunstner Varnrable er også nævneværdig med sin bløde, hypnotiserende synth-pop. Sidst giver vi lige et skud ud til paranormale Collider, der med sin drømmende guitar og melodiske vokal samler forskellige former for alt-rock og skaber ekspressiv, nytænkende rock. Der er flere navne på lørdagens program, og med garanti også et par overraskelser i vente.

Gå heller ikke glip af:

Roy Blair – Tirsdag den 29. oktober, Lille VEGA
METRONOMY – Tirsdag den 29. oktober, Store VEGA
Anya – Torsdag den 31. oktober, Train
Søn – Fredag den 1. november, Lille VEGA
Go Go Berlin – Lørdag den 2. november, Train
Steen Jørgensen – Lørdag den 2. november, Bremen
TÅRN – 2. november, Hotel Cecil
Freddie Gibbs – Lørdag den 2. november, Pumpehuset
The Grenadines – Lørdag den 2. november, Lille VEGA
Psychedelic Porn Crumpets – Søndag den 3. november, Pumpehust
Benjamin Ingrosso – Søndag den 3. november, Lille VEGA
Ezra Collective – Mandag den 4. november, Lille VEGA
Skepta – Mandag den 4. november, Store VEGA
Col3trane – Mandag den 4. november, Ideal Bar

Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com