Nordiske Hits // Uge 40

Foto: Dennis Morton

Så er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har denne gang opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 20 nye tilføjelser. Tjek listen ud her, og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Penny Police – “Kig Op

Penny Police, der normalt synger på engelsk, finder nu tilbage til sine danske rødder på “Kig Op”, der er slutnummeret på seneste album Be Lucky. Bag navnet Penny Police gemmer det danske navn Marie Fjeldsted sig. Selvom sangerinden ikke er den store ekstrovert i stjerneverdenen, har hun høstet megen opmærksomhed, og vi er personligt meget glade for hende her på redaktionen. Ligesom på “Kig Op” er resten af musikerens værker oftest meget fintfølende, langsomme i tempoet og med et tekstunivers, der giver plads til eftertanke. Med en smuk og luftig vokal synger Penny Police om hverdagens trummerum og gør samtidig hverdagen lidt bedre med sit kunstneriske musikunivers.

Kenneth Bager – “Drums Of Steel”

Kenneth Bager, der blandt andet er kendt for det store hit “Fragment 2” og sine generelle prominente DJ og producer skills, har udgivet en ny hårdtslående, techno-vibet single “Drums Of Steel” i samarbejde med Jes Phunk. Kenneth Bager viser, at han både kan lave blød musik som på “Fragment 2”, men også kan skifte scene, som på det nye “Drums Of Steel”. Her er det klubscenen, der er i fokus og det mørke univers, der præger musikken.

Tellus – “Trolleri Trollera”

Tellus er et nyt nordisk band, der synger på charmerende svensk. Tellus består af de tre svenskere Toms Hellberg, Karl Lundberg og Nils Hidemark. Tellus havde blot udgivet to sange på Spotify før udgivelsen af det seneste udspil “Trolleri Trollera”. Lyden har rødder i 60′- og 70’erne og lyder som noget, der kunne spilles over et lejrbål, mens teksterne spejler sig i nutiden. Tilsammen skaber det en nydelig blanding, og gør Tellus til en bemærkelsesværdig trio, som vi synes du skal holde øje med.

Ellers tilføjet:

Kira Skov – “I en verden så urolig”
Trentemøller, Lisbet Fritze – “One Last Kiss To Remember” –
TÅRN – “Ingen Holder Dig”
Bisse – “Jagtsangen”
Morning Bell – “Come Rain Down”
KIOWA – “Moon Inside You”
Toby Ernest – “Rescue Me”
Dopha – “September Till June”
ZAAR – “Invisble”
Ernest – “Fall Apart”
SKAAR – “Five Times”
HunBjørn – “Keep Breathing”
The Love Coffin – “Nothing at All”
Coral – “find me wrong”
Heidi Mortenson – “Paradise On Earth”
Rasmus Walter – “Finder Vej”
Astrid S “Favorite Part Of Me”

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com