Ugens Uimodståelige // Uge 42

Foto: Emmadop // Tue Ahlgren

UIMODSTÅELIGE er listen, der sætter gang i din weekend og giver dig det ugentlige overblik over de største hits og de mest iørefaldende sange – fra de helt store stjerner til spirende kunstnere. Læs om vores tre favoritter og dyk ned i resten af godterne herunder.

EmmaDop – “Uppercut”

Den aarhusianske synthpopgruppe EmmaDop synger om forelskelse på den nye upbeat single “Uppercut”. Der bliver taget store retro-pop elementer i brug, når der pumper bouncy bas, høj energi og en stærk vokal ud af højtalerne, hvilket lige præcis er tilfældet på nummeret. “Uppercut” giver bringer en uimodståelige danselyst og sender dig godt på vej ind i weekenden. Lyt til den energiske single og bliv forelsket i EmmaDop, og glæd dig til at deres EP lander snart.

SILQUE – “Venus”

Siden danske Silque udgav EP’en “Red/Blue” tidligere på året, har drengene nu begivet sig ud på en indre rejse for at finde frem til det nyeste nummer “Venus”, der bliver en del af det kommende album Odyssey. Tracket er et kalejdosopisk virvar af lækker disco, mellow indierock og pop, der i den grad emmer af fredagsstemning. Lyden læner sig op af Vinnie Who, men har samtidig bevaret sit eget unikke og fængende udtryk, der gør Silque til et band, der er værd at holde øje med. Lyt til Venus og bliv glad i låget mens du sving hofterne i takt til de fængende rytmer.

Om nummeret udtaler gruppen selv:

Venus er en invitation til at lukke øjnene og blive båret af impulserne ind i en kollektiv tilstand af glæde og fællesskab. Denne tidsløse tilstand kan ikke blive berøvet af udefrakommende instanser, og man kan blive der så længe, man har lyst. Det eneste, man skal gøre for at komme derhen, er at sige ja.

Fjer – “On My Own”

Den danske sangerinde Fjer er kendt for sine selvsmedede elektropoppede, alternative, R&B-drømmende og fløjlsbløde toner. Nu er hun endelig klar med første single “On My Own” efter sit seneste album “You Again.” Lyden er ligeså groovy, fængende og lækker, som altid. Sangen handler om nogle af de udfordringer, spirende kunstnere står over for, når man ikke vil gå på kompromis med sin musik – og kan derfor ses som en hyldest til alle de kunstnere, der ikke går på kompromis med deres talent.

Ellers tilføjet:

Favor, Astrid Cordes – “Chemistry”
Danni Toma – “Den Bedre Mand”
Soél – “Never Mind”
Moyka – “Circles”
Anton Walter – “Min Dag”
Coucheron – “Ecstasy”
Visitor Kane – “Stranger”
Orla Engstrøm – “AIN’T SURPRISED”
Alice Merton – “Easy”
Molly Koppel – “No Pain”
Fantasillion – “Fantasillionaire”
Katy Perry – “Harleys In Hawaii”
BTS – “Make It Right (feat. Lauv)”
Jungle, DrumTalk – “Red Haze”
Half Moon Run – “Favourite Boy”
Foals – “Like Lightning”
Grace Carter – “Fired Up”
Pil – “Når Du Går Herfra (Nattely)”
beabadoobee – “Space Cadet”
Masasolo – “Gimme Gimme Gimme”

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com