Black Pumas smukke musikvideo rammer kunst, kultur og historie

Foto: Lyza Renee

Black Pumas er et power-spot for musikken i 2019. Austin-duoen er aktuelle med en Grammy-nominering, og en musikvideo til et af deres fabelagtigt smukke numre fra det selvbetitlede debutalbum.

Hvis du ikke har tjekket albummet Black Pumas ud endnu, så gør dig selv den tjeneste at finde dine bedste høretelefoner frem, og dykke dybt ned i Black Pumas tidsløse debutplade.

Duoen der består af vokalisten Eric Burton og den Grammy-vindende producer og guitarist Adrian Quesada, er nomineret for Best New Artist til Grammys i 2020, og med deres extraordinære soul mener vi, at de har gode chancer for at løbe med den.

Et af numrene du vil finde på Black Pumas, er “Colors”. Nummeret har 14 millioner streams, og det har en helt særlig kvalitet, hvilket afspejler sig i de 100.000 gange, det er blevet Shazamed. Det har altså for rigtig mange mennesker været et nummer, der har fanget deres opmærksomhed, og hvor man bare må vide, hvem det er. Den følelse ramte også instruktøren Kristian Mercado, da han første gang hørte “Colors” i Banana Records studiet i Florida. Den prisvindende musikvideoinstruktør var med ét fanget, rørt og nysgerrig på hvem der stod bag, og det kriblede i hans visuelle hjerne.

– Det var sådan en powerfuld sang og oplevelse, at jeg selv rakte ud for at lave musikvideoen til den, Har Mercado sagt. Jeg ville indfange hvor stærke Black Pumas lyde og vokaler er… Jeg er drevet af følelser, og følte en stærk connection til musikken.

Musikvideoen til “Colors” er filmet i Bronx. Black Pumas og Kristian Mercado ville vise Bronx som et levende og ambient sted, og hylde familie, relationer, bevægelser, og liv.

– Vi udforskede ideen om Bronx som en levende have, altid voksende, altid fremadgående, og det at opdage et cinematisk landskab på steder folk ofte ignorerer.

Videoen er smuk, kunstnerisk, historisk og kulturfyldt. Den giver en stærk eftersmag af særklasse – ligesom Black Pumas musik. Se den bevægende smukke video til det medrivende nummer “Colors” her:

Tags:
Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com