fbpx

Hôy la udgiver grafisk og minimalistisk smuk video til “Kids”

Foto: Jonas Svarstad

Den eksperimentrende og upcoming sangerinde Hôy la, der svæver i et elektronisk og dystert univers, udgiver idag sin længeventede musikvideo til sangen “Kids”.

Siden Hôy la udgav hendes første single “Please” i slutningen af 2017, er det gået stærk for nordmanden, der er bosat i København. Hun er blevet rost til skyerne for hendes dystre og eksperimentende lyd. Danske Noisey omtaler Hôy la som “Nordisk TripHop’s store håb”. 

Ingri Høyland, der står bag artisten Hôy la, er en insisterende DIY artist der brugte otte måneder på at få rettighederne til seks sekunder fra en kinesisk visesang for et “uundværligt sample”. Sangerinden laver sit eget artwork og sine egne videoer, og har udviklet et nordisk og minimalistisk udtryk. Læs også vores anmeldelse af koncerten fra Roskilde Festival her.

Som liveartsit skaber Høyland, sammen med sit band et eksplosivt og dragende univers. Hôy la har spillet flere festivaler som Spot, Stella Polaris og New Note og fortsatte efteråret 2018 med en række anmelderroste og tætpakkede showcases i Norge (Trondheim Calling, Sørviev Festival, Vill Vill Vest). Og så tog hun også et smut til Japan, hvor hun sammen med Jonas Wetterslev (The Entrepreneurs) spillede på de mørkeste klubscener i Japans undergrund. De flotte grafiske kunstskaber som hun har med på scenen finder man også i sangerindens nye musikvideo til nummeret “Kids”. Her ser vi en masse nærbilleder af Høyland i forskelligt lys blandt andet med små hvide ting, dér hvor øjnene normalt sidder. Dette afspejler også det mørke univers som Hôy la er kendt for, og som i den grad også er at finde på sangen “Kids”.

Se den smukke video her:

Tags:
Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com