fbpx

Nordiske Hits // Uge 45

Foto: sweepy // Magnus Ottesen

Så er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har denne gang opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 16 nye tilføjelser. Tjek listen ud her, og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

sweepy – “Yours Truly”

“Yours Truly” er at finde på den københavner-baserede, selvlærte rapper og sangskriver sweepys debut-EP af samme navn. Her bruger han hooket fra Stevie Wonders “Isn’t She Lovely”, og det går virkelig fint i spænd med hans old-school hiphop-univers. På Yours Truly jonglerer sweepy med genrer – den helt upcoming artist har nemlig ikke fastlåst sig, men roterer om lo-fi, hiphop og en snært af bedroom-pop. Der er både melankoli og lækre beats i sweepys forholdsvis lille kartotek – og et old-school præg på flere tracks. Førstesinglen “Misguiding Windblown” er blot fra i sommer, men han har allerede fået opmærksomhed fra undergrundscenen både herhjemme og internationalt. sweepy skriver alt selv, men med forskellige beatmakers(producere) inde over et par af sine numre – og det er en lækker lyd han allerede har fundet sig.

Anton Grønholm – ‘intet uden dig”

Næsten et år efter releasen af EP’en Dagen Efter, er sanger og guitarist Anton Grønholm nu klar med singlen “intet uden dig”. På EP’en samarbejdede han med fremstormende producere og fik fin opmærksomhed, men det var ikke helt godt nok for sangeren, da han ikke følte at han havde haft sig selv nok med. Han ville gerne være mere i centrum i sit arbejde med musikken, så siden har han haft fokus på selv at skrive og producere. “intet uden dig” er derfor produceret af ham selv, og har en mere organisk lyd end hvad man tidligere har hørt fra kunstneren.

Yune – “Ørkensangen”

“Ørkensangen” er en præsentation af aarhusiansk Yunes lyd, som vi forhåbentlig snart hører mere til. Nummeret handler om situationer man ønsker sig ud af, uden at vide hvad man kommer hen til – om der findes en oase på horisonten, eller om det blot er et fatamorgana. Man fornemmer ørken i lydbilledet på nummeret – en instrumental varmebølge, der generelt skyller indover Yunes lydunivers.

Ellers tilføjet:

Sigrid – “Home To You”
He Is Tall – “Dad.”
Alexander Woods -“Cause & Effect”
Una Schram “bum boy (feat Orla Engstrøm)”
Carl Emil Petersen – “Roligt Gennem Natten”
Elias Boussnina – “Boys Don’t Cry”
Ida Laurberg – “Grayzone – Stripped”
ALMA – “Worst Behaviour (feat. Tove Lo)”
Long Island – “Drømmer Mig Tilbage”
Got No Filter – “Our Hands Fit So Easily”
PIPI – “Du er den du er”
Misery – “In My Dreams”
Ásgeir – “Youth”

Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com