fbpx

Nordiske Hits // Uge 47

Foto: Ebba G Ågren

Så er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har denne gang opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 15 nye tilføjelser. Tjek listen ud her, og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Elsa Carmona – “X-Lover”

Elsa Carmona har skrevet sange for og med andre artister, sangskrivning er generelt ikke noget nyt for hende, hun skrev nemlig sin første sang som 7-årig. Carmona er født i Barcelona, men kom til Stockholm få år efter. Efter arbejdet med andre kunstnere, blev det for Carmona tid til at tage et skridt tilbage og se indad, og tage kontrol over sin musik.

– Jeg har altid godt kunne lide indie musik og den følelse når man ved at det kommer fra et ærligt sted. Fortæller Carmona.

“X-Lover” er det femte nummer fra hendes soloprojekt, og handler om et mistet forhold, og hvordan man kan blive nødt til at komme videre. Her er fokus på lyrikken og Carmonas melodier.

Mads Langelund – “Rampelys”

EP’en Rampelys er det første dansksprogede udspil fra den sønderjyske musiker og skuespiller Mads Langelund. Den beskriver hans seneste år, og kommer lidt omkring rent humør- og følelsesmæssigt. Det danske sprog gør at Langelund har følt at han bedre kan udtrykke sig, og gøre det mere personligt. Efter at have eksperimenteret lidt med genrer (og nu sprog), har han på Rampelys fundet sig tilrette i solid dansksproget pop.

mimi bay – “wyd”

Den 18-årige mimi bay (Mimi Bergman) er med sin stemme og lyd nok nordens bedste bud på vores kære bedroom-popstjerne Beabadoobee. Hun er vokset op i Göteborg, og står bag et personligt og poetisk lyriklandskab. I sit eget studie har hun skrevet, indspillet og produceret flere numre, som hun delte på sin Youtube-kanal, hvilket gav hende en del opmærksomhed. I 2017 udgav mimi bay sin første EP I Will Be Ok. Den blev efterfulgt af et par singler, der tilsammen har fået over tre millioner streams på Spotify. Nu er det såkaldte mixtape daydreams ude, og her finder man tre fine numre, der alle er et lyt værd hvis man vil i den rette bedroom-pop-stemning.

Ellers Tilføjet:

Daughters of Reykjavík – “Sweets”
Pleasure Raft – “Moodswings”
Blæst – “Dine Hænder”
Fugleflugten – “Vind I Håret”
Samuel D’Connery – MDMA”
Ginne Marker – “For Seasons To Come”
Tim Schou – “If I’m Being Honest”
KOPS – “Down”
Samzara – “Let’s Hide”
Atlas Castle – “Stumbling on Concrete” feat Only One Spoon
The Awesome Welles – “Oceans”
Posterboys – “Waste of Time”

Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com