Nordiske hits // Uge 48

Foto: Elina // Hampus Hjellström

Så er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har denne gang opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 19 nye tilføjelser. Tjek listen ud her, og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Elina – “Another Round”

Svenske Elina er aktuel med en klaver-ballade, der kommer i hælene på den folk-inspirerede single “Free”. Om “Another Round” siger Elina Stridh:

– Jeg har faktisk haft den her sang som en kladde på min telefon i årevis, og den blev endelig til “Another Round”. Den har altid haft en lidt nostalgisk natur, med lyrisk omdrejningspunkt om et telefonopkald til en fra fortiden. Personligt er jeg ret god til at romantisere fortiden.

“Another Round” og “Free” er hendes første singler siden hun i maj udgav debut -EP’en In Hindsight. Den etablerede sangskriver har efter at have skrevet for Zara Larsson, Astrid S og Maroon 5 og SZA (“What Lovers Do), sammenlagt fået over en milliard streams, og har skulle vende sig til at skabe sin egen persona som artist.

– Jeg har skrevet nogle sange som jeg elsker, men som ikke er blevet taget af nogle artister, så jeg besluttede at udgive dem selv. At skabe denne ‘persona’ som artist er stadig meget fremmet for mig, men at lave musik på mine egne betingelser har været en helende oplevelse. Der er endnu en EP på vej fra svenske Elina.

Neem – “Exlovers”

Den københavnsk rock-kvartet Neem har en kontrastfyldt lyd, og andensinglen “Exlovers” har noget sårbart over sig. Autotune får plads i en genre hvor man ellers ikke ville forvente det, men det kan noget særligt. Bandet eksperimenterer med rocken, ved at lege med elektroniske elementer, og det 90’er rockede nummer “Exlovers” bærer også præg af noget distorted, og har en fuzzy lyd, men er samtidig følsom.

Johannes Smed – “Et Skridt Frem”

Johannes Smed er producer, musiker, komponist og lyddesigner, og har derudover arbejdet med musikteater. Det poetiske nummer “Et Skridt Frem” er hans anden single, og bevæger sig i den rejse det har været at komme fra sit eget sangværksted, hvor han for sig selv har kunne undersøge lyde, teknikker og til at skulle dele det hele.

– I øjeblikket hvor jeg går fra virkelighedens verden med mennesker, lyde, inputs og medier ind i stilheden, opstår musikken som toner, ord, følelser, stemninger, klange i en forundring over alt det der sker, alt det vi ikke siger, alt det vi ikke gør, alt det vi siger uden at andre skal bruge det til noget, alt det vi gør som kun er for vores egen skyld, alle de lyde ingen bruger og alt det ingen hører.

Smed eksperimenterer med at tage lydende ude fra verden og tage dem med ind i sin musik. Debutalbummet fra Johannes Smed kommer den 17. januar.

Ellers tilføjet:

Camelo – “Mello Man”
Sons of Despair – “Wide Open Sails”
føl som – “Mit Blod”

Blondage – “JUICE”
Mats Wawa – “Sparkly Eyes”
Alice Boman – “Don’t Forget About Me”
Rigmor – “Vægtløs”
23HUNDRED – “Breathe” feat CarlloYABOY
Nelson Can – “Madness”
Bette – Mærker”

Nicklas Runge – “Elevate”
Nana Jacobi “Sneblind”
Betty Bass – “Sideways”
Calby – “Burnout”
Sebastian Lind – “Hungry”
Noak Hellsing – “Lost”
iris – “your mind – the universe”

Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com