fbpx

Ring Them Bells laver støjrock du kan danse til

Foto: Carsten Villadsen

Ring Them Bells er tilbage med første udgivelse siden debutalbummet.

Den københavnsk støjrock-gruppe Ring Them Bells udgav i 2015 albummet No One’s Dead/We’re Just Dressed in Black. Nu er de tilbage med den groovy single “Ringo”. Den er flabet og fængende, og er det første udspil fra deres kommende andet album. “Ringo” kan kategoriseres som et 90’er brit-rock nummer, blandet med psykedelisk 60’er-lyd. Vokalharmonier, indisk perkussion og guitarstøj bliver venner på “Ringo”, og om nummeret siger forsanger Johannes Nidam:

– Støjen er ikke blevet tæmmet, men den har fået en retning, så sangene træder tydeligere frem. Der har altid været en del kaos i vores lyd, men jeg tror, at vi udnytter den der kaotiske energi mere effektivt med vores nye sange, som – til vores egen store overraskelse – rent faktisk er spækket med hooks. Det er pludselig støjrock, du på en eller anden underlig måde kan danse til.

60’erne der præger lyden på “Ringo”, får også en hilsen i form af den tilhørende musikvideo. Videoen viser mennesker i hvidt tøj med frynser, blomster i håret, og noget mistænkeligt i blodet. Det hele er set gennem et 70’er-filter, og fungerer godt til nummerets vibe.

Ring Them Bells har spillet SPOT Festival, Musik i Lejet og Smukfest, men i aften gæster de Basement, i forbindelse med dagens udgivelse. Tag forbi, og varm op med musikvideoen til “Ringo” her:

Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com