fbpx

Ugens Uimodståelige // Uge 44

Foto: Elias Boussnina // Lasse Bech Martinussen

UIMODSTÅELIGE er listen, der sætter gang i din weekend og giver dig det ugentlige overblik over de største hits og de mest iørefaldende sange – fra de helt store stjerner til spirende kunstnere. Læs om vores tre favoritter og dyk ned i resten af godterne herunder.

Elias Boussnina – “Boys Don’t Cry”

R&B-prinsen Elias Boussnina, der startede ud som den ironiske persona Young Coke, der lavede lol-rap, skiftede fuldstændig retning, og valgte at han ville gå seriøst til værks med musikken, hvilket ledte til en strålende karriere med fortsat voksende succes. Artisten er blevet spillet i rotation på danske radiokanaler, og har høstet stor ros for debut-EP’en Shameboy, der udkom tidligere i år. Her finder man store numre som “Lost Ones”, “Candy” og “05:30”. Senere udgav Boussnina EP’en Summertime Blue / Closer, der også beviser kunstnerens værd og sans for lækre R&B-melodier og velskrevende tekster. Idag er artisten ude med nummeret “Boys Dont Cry”, som bliver en del af hans debut-album, og som langt fra skuffer. Den emmer af den gode, tilbagelænede og ørehængende melodi med et fængende omkvæd, der kaster lys over fredagen – også selvom den har en mere melankolsk vibe. Et nummer der er svært vanedannende, og som vi ikke er i tvivl om, vil gøre den allerede populære artist endnu mere populær. Om den følsomme tekst siger Boussnina:

Jeg har tit stået i situationer hvor jeg ikke har kunne udtrykke hvordan jeg har det. Det at græde har jeg ofte tolket som en svaghed – men vi græder alle. Det er godt at græde og vise følelser (…) Skabelsen af “Boys Don’t Cry” har været min måde at udtrykke de utallige gange jeg har forsøgt at skjule mine følelser.

Dua Lipa – “Don’t Start Now”

Fra popprins til popprinsesse; Dua Lipa, der har skabt et kæmpe navn for sig de seneste år selv, smider ny single, der sætter ild i fredagen! Dua Lipa der både har spillet på Orange scene, Roskilde Festival (2018) plus mange andre festivaler og scener verden over og smidt kæmpehittet “One Kiss” med Calvin Harris (samt en masse andre hits), der blev et af 2019s utvivlsomme største sommerhits, er nu klar med endnu en sikker banger – nemlig singlen “Don’t Start Now” – et nummer, der som forventet af Lipa, rummer den fede, dansable og energiske melodi. Teksten handler om konsekvenserne af et usundt forhold, der gik i vasken. Lipa er kendt for sine tekster, der snakker til stærke selvstændige personer, der ikke er blege for at vise at de sparker røv, og ikke lader sig slå ud af nogle der ikke behandler dem ordentligt. Det samme er tilfældet på “Don’t Start Now”, der skriger girlpower, samtidig med at den får én ud på dansegulvet.

Yangze – DNA

Det danske udspil Yangze der er formet af Jakob Littauer, som laver elektronisk musik med strejf af pop inspireret af interessen fra avantgarde, er ude med ny EP Event Horizon. Yangzes musik er indhyllet i romantiske temaer, der blandes i et samsurium af atmosfæriske lyde, følelser og udtryk. Yangze brød igennem med det eksperimenterende nummer “U & Me”, som rummer flere lydspor end vokalspor, og suger én ind i et overjordisk og transcenderende univers. Efterfølgende kom det romantiske “Sometimes”, og nu er Yangze ude med Event Horizon, som rummer en dysterhed, men med legende og sfæriske samt romantiske elementer, der beviser at Littauer har et musiks kram, og kan have mange bolde i luften, når det angår musik. Den forvrængede lyse vokal, der leder tankerne hen på noget robotlignende og teknologisk, stemmer godt overens med synthmelodierne og de manipulerede lyde – på nummeret “DNA” får vi dog en snert af en mere upoleret og menneskelig vokal, der går hånd i hånd med det mere syntestiske. Musikken står ud på sin helt egen særprægede måde, og gør Yangze til et nyt og spændende act på den danske musikscene, som er værd at holde øje med!

Ellers tilføjet:

Carl Emil Petersen – “I Drømme Har Jeg Drømt Om Dig”
Alphabeat – “Goldmine”
HAIM – “I’m In It”
Toro y Moi – “9-19-17_blackhole_hifi_v3”
Bastille, Alessia Cara – “Another Place”
Miguel – “Funeral”
ALMA, Tove Lo – “Worst Behavior”
Freja Kirk – “Waves”
IAMJJ- “Take It Slow On Me”
Michael Kiwanuka – “Rolling”
Half Moon Run – “Razorblade”
Spearmint – “I Met A Boy”
Sudan Archives – “Pelicans In The Summer”
Spielbergs – “Oh No”
Julian Daniel – “Sad Boy”
PIPI – “DU ER DEN DU ER”
SASSY 009 – “Are You Still a Lover”
Boy In Space – “On A Prayer (feat. SHY Martin)”
Jade The Moon – “Don’t Wait Up”
Long Island – “Drømmer Mig Tilbage”
Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com