fbpx

Ugens Uimodståelige // Uge 48

Foto: The Weeknd // Universal Music Group

UIMODSTÅELIGE er listen, der sætter gang i din weekend og giver dig det ugentlige overblik over de største hits og de mest iørefaldende sange – fra de helt store stjerner til spirende kunstnere. Læs om vores tre favoritter og dyk ned i resten af godterne herunder.

The Weeknd – “Blinding Lights”

Siden My Dear Melancholy udkom i 2018 har der været ret stille fra The Weeknd. Han har kun vist sig som feature på to numre – Gesaffelsteins “Lost in the Fire” og SZAs “Power Is Power” (med Travis Scott). Men for to dage siden gav han pludselig lyd fra sig på egen hånd, i form af den hårdtslående single “Heartless”, og i dag kom “Blinding Lights”. Sidst nævnte er ultra energisk, men har samtidig Abel Tesfayes kendetegnende hengivne stemme, der ofte tenderer til at være melankolsk. Tesfaye har hovedrollen i en ny Mercedes-Benz reklame, hvor “Blinding Lights” blev teaset for et par dage siden. Desuden har han en rolle i filmen ‘Uncut Gems’ (der kommer i de amerikanske biografer den 13. december). The Weeknd har ikke kun været fraværende på musikfronten – også hans Instagram har været i hi. Men han vendte for nyligt tilbage, og hans profil er nærmest blevet sat på reset – alle er blevet unfollowet, og der ligger kun nye billeder. Det kunne tyde på, at han er ved at skabe sig et nyt image – men indtil videre er lyden altså stadig den samme. ‘Safe to say’ at der er noget storslået i gærde hos The Weeknd.

Tuxedo feat CeeLo Green – “Get The Money”

Mellem Tuxedo-medlemmerne Mayer Hawthorne og Jake One er der otte Grammyer – så det er ingen overraskelse at de tilsammen udgør en powerduo. Hawthorne har udgivet fire soloalbum og One har produceret for artister som Drake, Future, The Weeknd, De La Soul. Tilbage i begyndelsen bondede de to over en fælles kærlighed for disco-bandet Chic. I år udgav de albummet Tuxedo III, og er nu aktuelle med singlen “Get The Money” feat CeeLo Green. Funk-masteren Green er bedst kendt som den ene halvdel af 00’er duoen Gnarls Barkley, og kæmpehittet “Fuck You” fra 2010. Resultatet af samarbejdet mellem Tuxedo og CeeLo Green er det ypperste du finder indenfor fredags-funk i denne uge.

Fluqx – “Staring At The Sun”

Den københavnske synthpop-duo Fluqx følger op på deres debutsingle “Vanishing Point”, med den nye “Staring At The Sun”. Fluqx består af producer Joel Krozer og sanger Brian Della Valle. Joel fortæller at “Staring At The Sun” blev til på et fly fra Barcelona til København.

– Sangen er inspireret af en scene fra den polske film On The Silver Globe. ikke nødvendigvis historien, men the ensomme, eksplorative følelse Zulawski potræterer.

På den nye single deler synthen hovedrolle med vokalens hooks, og gør sig fortjent til en plads på Ugens Uimodståelige.

Ellers tilføjet:

Spencer Sutherland – “Grateful”
ABEL – “Pendejo”
Fuse ODG feat Danny Ocean – “Lazy Day”
Favor – “Way Too Soon”
Jacob Collier feat Daniel Caesar – “Time Alone With You”
hannah hausman, RYANVIII, fortune – “back2california”
Marstomoon feat Nao, PDAY, Takyeon – “Neon Sign Love”
Kota Banks – “Feel Again”
Felix Samuel – “At Night”
Tinashe – “Cash Race”
City Girls – “You Tried It”
ELBA – “Dirty Footprints”
Sarah Close – “Almost”
Mesto feat Aloe Blacc – “Don’t Worry”
Route 94 – “Close”
Elo Kay feat Jasmin Mote – “Contemplate”
CXRTIER – “Baglæns”
Mall Girl – “Don’t Get It”
Ernest – “Exhausted”
Bombay Bicycle Club -“Everything Else Has Gone Wrong”

Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com