Ugens Upcoming: Excelsior

Foto: Alexander Arnild Peitersen

På fredag udkommer det længeventede debutalbum fra danske Excelsior, der med sine dybe, farverige sange og produktioner er et af de mest interessante navne for tiden.

Excelsior er et spændende projekt skabt af Anja T. Lahrmann, som du måske bedst kender som forsanger og sangskriver i bandet Ice Cream Cathedral. I Excelsior har Anja fuld kontrol over udtrykket, og har herigennem skabt et kompleks men samtidig iørefaldende lydbillede. Dette har du kunne høre på de nyeste singler “In Silico” og “Time of None”, som hver især indeholder unikke klangfarver og produktioner. På fredag den 22. november er Excelsior så endelig klar med sit debutalbum O Horizon.

Dette album er en del af et større tvær-æstetisk projekt, hvorfra der til næste år vil blive udgivet en bog og senere en udstilling, som binder hele projektet sammen. Lær den enestående artist bedre at kender herunder:

Hvem er Excelsior?

– Excelsior er komponist, producer og sanger Anja Tietze Lahrmanns musikalske alias. Excelsior betyder blandt andet “evigt opad” og var tegneserieforfatteren Stan Lee’s catchfrase.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Confessional Synth.

Hvordan startede Excelsior?

– Jeg blev optaget af udtrykket tilbage i 2015, mens jeg gennemgik en ret hård tid, boede langt væk fra alting i Sønderjylland og havde det som om, musikken var det eneste, jeg havde. 

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Huh, det er meget forskelligt. Men når jeg skriver musik med vokal og tekst, er det tit noget andet end musik, der igangsætter processen. For eksempel tager sangen “White Arrow” fra O Horizon udgangspunkt i talemåden “At kaste en hvid pil efter noget”.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd? 

– I forhold til O Horizon har Haruomi Hosono, CEP, Michael Jackson, Locate S,1, Noah Creshevsky, Lino Capra Vaccina, John Dowland og min kære veninde ML Buch blandt andet præget lyden.

Hvad er der på pladespilleren lige nu? 

– Adult Jazz.

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Jeg er så småt ved at åbne op for at skrive ny musik.

Hvad er drømmen? 

– At bevare nysgerrigheden efter nye musikalske horisonter.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så? 

– “O Horizon”

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

– Gin Fizz, som Simone De Beauvoir efter sigende drak nu og da. Ellers salte tårer eller mjød.

Varm op til det kommende album med musikvideoen til nummeret “In Silico” herunder:

Anders Pedholt Toftgaard-Hansen
Anderstoftgaard@bandsoftomorrow.com