Årets 25 bedste internationale sange

Foto: Arlo Parks // Charlie Cummings

2019 har været endnu et stærkt internationalt musikår, hvilket både nye og mere etablerede navne har bidraget til. Her er redaktionens 25 yndlingsnumre fra internationale artister i år, som i bunden af artiklen er samlet i en Spotify-playliste, så du kan afslutte 2019 med manér.

Vi samler traditionen tro op på året som er gået med en serie af artikler den næste måneds tid, hvor vi har samlet nogle af de bedste sange, albums og opdagelser vi har været særligt begejstret for i 2019. 
Herunder kan du dykke ned i vores samling af 25 helt fantatiske numre fra diverse internationale artister – og høre dem alle på Spotify-playlisten nederst i artiklen.

Arlo Parks – “Sophie

R&B/pop-sangerinden Arlo Parks udkom med nummeret “Sophie” tilbage i oktober, og med ét blev vi endnu mere betagede af englænderen, end vi allerede var. Tracket var en forsmag på hendes debut-EP af samme navn, som udkom så sent som i fredags. Den kun 19-årige sangerinde har formået at blæse os bagover med sine emotionelle og lettere dystopiske tekster og sin enormt fængende, lækre og tilbagelænede lyd. Om “Sophie” har Parks udtalt: »”Sophie” er en sang, der handler om at smuldre under forventninger og føle sig hjælpeløs men med et vedvarende lille håb, der underbygger det.«  

Læs også vores interview med Arlo parks her, og se den fine video til “Sophie” her.

brenn. – “Keen” 

Den norske duo brenn. udgav i år debutalbummet Elsker, der med dets rå lyd sparkede lidt rock ind i et ellers så poleret musiklandskab. En af vores favorit-sange fra denne plade er sommersangen “Keen”, der med en ungdommelig energi indkapsler lyden af brenn. og deres punkede DIY-univers. Med et hook, der sparker benene væk under én og sætter følelserne i gang, er “Keen” et solidt rock-hit, som tager fat i de mere triste nuancer af en sommerflirt.  

Læs vores interview med bandet her, og lyt til “Keen” her.

Celeste – “Strange

Første gang vi hørte Celestes nummer “Strange”, blev vi blæst fuldkommen væk bagover. Det var på The Great Escape Festival i foråret, før nummeret endnu var udkommet, og efterfølgende gik vi rundt med de vildeste abstinenser og ventede på, at vi kunne høre nummeret igen. Der kom endelig ro på abstinenserne, da tracket udkom godt og vel et halvt år efter at vi hørte det i Brighton. I september måned fik vi fornøjelsen af at opleve “Strange” live endnu engang, da Celeste gik på scenen på Reeperbahn Festival – denne gang som ANCHOR Award-nomineret. 

Læs vores interview med Celeste her, og bliv suget ind i artistens grandiose univers med musikvideoen til “Strange” her.

Charli XCX – “Gone (feat. Christine and the Queens)

Charli XCX udgav i år et af de mest innovative og interessante popalbum, vi har hørt i lang tid. Med en lyd inspireret af alt fra eksplosiv bubblegum-pop til eksperimenterende noise-teksturer, viste Charli XCX igen, hvorfor hun er en af tidens mest relevante popartister. Specielt sangen “Gone” fra albummet, som også har den aktuelle artist Christine and the Queens med som feature, gjorde stort indtryk på os. Sammen med en frembrusende synth-bass og en storslået produktion fører de to frontkvinder os igennem “Gone”, der på den ene side er rendyrket catchy pop, men på den anden side er intens og nyskabende i dets udtryk.

Se musikvideoen til “Gone” her.

Easy Life – “Earth” 

Med en overbevisende Reeperbahn-koncert, en række singler og EP’en Spaceships Mixtape har vi virkelig fået øjnene op for Easy Life i år. Deres repertoire byder på en perlerække af sublime numre, senest kan tricket “Sangria” nævnes, der er lavet i  samarbejde med landsfællen og en anden af vores favoritter, Arlo Parks. Der er altså masser at dykke ned i, men vi skal jo vælge én sang, der skal repræsentere Easy Lifes 2019, og det må blive den opløftende “Earth”, der med sit chill men friske beat og den ærlige og morsomme lyrik er en af vores favoritter fra de britiske drenge i år. 

Se den tankevækkende musikvideo til “Earth” her.

Emma Steinbakken – “Not Gonna Cry” 

Den spirende artist Emma Steinbakken er blot 16 år, men har allerede opnået stor anerkendelse og ros. Med den rørende og følelsesladet sang “Not Gonna Cry”, gjorde hun sig for alvor bemærket som et nyt gedigent popnavn på den skandinaviske musikscene. Steinbakken har spillet på adskillige branchefestivaler og venues rundt omkring – blandt andet på Reeperbahn Festival i Hamborg og by:Larm Festival i Oslo. På sidstnævnte blev hun opdaget af pladeselskabet Sony, hvilket resulterede i en pladekontrakt. 

Hvis du er yderligere interesseret i Emma Steinbakken, kan du læse vores interview med hende her. Se også den stemningsfyldte og dragende video til sangen her.

Fieh – “Chop Suey

Det er ingen hemmelighed, at vi længe har været ret begejstrede for den norske oktet Fieh – som efterhånden også har sat sit stempel på både den nordiske og internationale musikscene med deres lækre blanding af groovy 70’er funk, jazz og Baduizm-inspireret soul. Vi har også været så heldige at opleve de gæve nordmænd på danske breddegrader, både til SPOT Festival – hvor vi tog en snak med frontkvinden Sofie Tollefsbøl – og til deres efterårskoncert på Ideal Bar, som vi kvitterede med 5 stjerner. I starten af oktober landede deres længe ventede debutalbum Cold Water Burning Skin, og selvom det har været meget svært at vælge bare én sang, er nummeret “Chop Suey” indbegrebet af Fiehs lydunivers. Det tilbagelænede beat, funky bas, glimtende klaver og bouncy synthesizers gør tracket perfekt til både en dag på sofaen og en øl med vennerne. 

Læs vores track by track med bandet, hvor de forklarer lidt om hvert nummer her og hør “Chop Suey” her.

Foals – “The Runner

Foals har i år udgivet hele to album i forlængelse af hinanden, og på Part 2 Everything Not Saved Will Be Lost finder man det forrygende nummer “The Runner”, der med sin titel karakteriserer bandets 2019 utroligt godt. De fire englændere har nemlig haft fuld fart fremad, men vi nåede dog alligevel at fange dem til en snak på årets Northside Festival, hvor bandet spillede en fejlfri koncert spækket med håndtegn, crowdsurfing og sing-along. “The Runner” er sprængfyldt med energi, skæve, rockede guitartoner og har Yannis Philippakis’ karakteristiske vokal i fokus. Et nummer, som uden tvivl fortjener en plads her på listen. 

Se musikvideoen til “The Runner” her.

Georgia – “Never Let You Go

Energibomben Georgia gav et brag af en koncert under Northside 2019 med sine hjemmelavede house-inspirerede popbangers og sit interessante live-setup bestående af et omringende elektronisk trommesæt og synthesizers. Et godt eksempel på, hvad dette unikke setup lyder som, er hittet “Never Let You Go”, der med en insisterende og pulserende nerve sætter gang i dansegulvet fra første anslag. Med et omkvæd indhyllet i synth-arpeggiators og en catchy melodilinje er “Never Let You Go” et af årets absolutte højdepunkter, og vi kan ikke vente med at se, hvad 2020 bringer for unikumet Georgia.  

Læs vores interview med multitalentet Georgia her, og se musikvideoen til “Never Let You Go” her.

girl in red – “bad idea!”

Det unge norske forbillede girl in red har længe været på vores radar, og i 2019 viste hun for alvor hvorfor. Med en fantastisk koncert på Lille Vega og udgivelsen af EP-samlingen beginnings har girl in red gang på gang imponeret os, og singlen “bad idea!” er bestemt ingen undtagelse. Med et mere grungy udtryk er “bad idea!” et stærkt symbol for diversitet og seksualitet – et emne som Marie Ulven aka girl in red ofte tager op i sine sange. Vi kunne have valgt mange af girl in reds sange til denne liste, men “bad idea!” har med dets rå og ærlige udtryk sat et ekstra stort aftryk i vores hukommelse.

Læs vores interview med girl in red her, og se musikvideoen til “bad idea!” her.

Half Moon Run – “Favorite Boy

2019 viste sig at blive året, hvor Half Moon Run langt om længe rørte på sig efter tre år i stilhed. I første omgang blev det i form af singlen “Then Again”, som også snildt kunne have været med på listen her. Den 1. november fik vi så det længeventede album nummer tre, A Blemish In The Great Light – hvor også “Favorite Boy” er at finde. Et nummer, som på mange måder viser en ny side af bandet og samtidig understreger, hvorfor de i den grad er værd at kende til.

Læs vores anmeldelse af A Blemish In The Great Light her, og lyt til det fængende nummer her.

Lil Halima – “Take Me To Your Planet” 

Lil Halima har for alvor markeret sig som et af de mest prominente R&B-navne i Norden i 2019. Med udgivelsen af sine to EP’er – den vinterbetonede, melankolske for the dark days og den mere letsindede forårsudgivelse for the bright days, og selvfølgelig hendes seneste udgivelse – debutalbummet Brown Girl Diary, har sangerinden for alvor indtaget den skandinaviske musikscene i år. En af hendes stærkeste udgivelser “Take Me To Your Planet” fra for the dark days, har haft redaktionen helt oppe at køre, og det er helt klart et af de udspil, der opsummerer Lil Halimas laid-back og groovy, men alligevel lettere melankolske lyd bedst. 

Hvis du har lyst til at lære mere om sangerinden, kan du læse vores interview med nordmanden her – og se musikvideoen til “Take Me To Your Planet” her.

Lizzo – “Juice” 

Det er nok ikke til nogens overraskelse, at Lizzos kæmpehit “Juice” ender på vores liste over 2019s bedste internationale hits. Lyden læner sig op af Bruno Mars, men Lizzos lækre, sprøde stemme og enorme energi, som kan mærkes helt ud i fingerspidserne, gør, at sangerinden er et unika af højeste kaliber. Følelsen af selvkærlighed, girlpower og ikke mindst party-vibes er at finde i det meste af sangerindens musikrepertoire – heriblandt på “Juice”. Sangen kan sætte gang i enhver festlig sammenhæng og er uimodståelig dansabel. Læs vores anmeldelse af Lizzos koncert på Roskilde Festival, hvor hun fik vores anmelder til at smide hele fem stjerner af sig. 

Se også den festlige musikvideo til nummeret her.

Loyle Carner – “Loose Ends feat. Jorja Smith” 

Da Loyle Carner i foråret slog sig sammen med den fremadstormende Jorja Smith på nummeret “Loose Ends”, kunne vi slet ikke få armene ned. De to artister har på hver deres vis prydet den internationale musikscene i år, og sammen har de skabt en ørehænger af et nummer, som vi ikke kan andet end at kategorisere som én af årets bedste. På “Loose Ends” komplementerer de to englænderes stemmer hinanden utroligt godt, og Carners britiske accent sammen med Smiths fortryllende vokal er slet ikke til at stå for. 

Hør “Loose Ends” her.

Mahalia – “Do Not Disturb” 

Vi er blevet glade for den alternative R&B som den unge sangerinde, sangskriver og guitarist Mahalia bringer til bords. Efter albummet Diary of Me fra 2016 udgav hun en perlerække af singler, der sammen med en COLORS-session skabte global opmærksomhed for hende. I september i år kom hendes andet album Love And Compromise så, og her var førstesinglen “Do Not Disturb”. Derudover er hittet “I Wish I Missed My Ex” og at finde herpå. På albummet har Mahalia samarbejdet med producerne Sounwave (Kendrick Lamar, St. Vincent), DJ Dahi (Drake), Sam Dew (Taylor Swift) og Pop Wansel (Ariana Grande). “Do Not Disturb” er vores favorit fra albummet – det er et laid-back nummer, men man kan alligevel ikke helt holde fødderne i ro til det standhaftige beat.

Se musikvideoen til nummeret her.

Mia Berg – “You Decided

Mia Bergs “You Decided” er højdepunktet på hendes debut-EP Intro. På nummeret reflekterer Berg over et forlist forhold og hendes frustrationer munder ud i en fantastisk genreudforskende popproduktion. Sangerindens vokal bygges i løbet af tracket op og bliver mere og mere insisterende, og hvad der kunne have været en sang, der bearbejdede afslutningen på et forhold på en rolig og moden måde, bliver i stedet til et realistisk og menneskeligt lydbillede på at lade sine følelser tage styringen – og måske få sagt nogle ting, man i virkeligheden ikke mener. 

Lyt til “You Decided” her.

Nilüfer Yanya – “In Your Head

Den fremadstormende sangerinde Nilüfer Yanya, der har høstet mange roser og opnået en lovende karriere, udkom i 2019 med det omtalte album Miss Universe. På albummet finder man (blandt mange andre fede sange) nummeret “In Your Head”. Sangen er en upbeat og lettere hård rocksang, som er et friskt pust i Yanyas ellers bløde og jazzede popunivers. Da vi hørte sangen blev vi for alvor forelskede i sangerinden.

Læs vores anmeldelse af Yanyas nylige koncert i Lille VEGA og se musikvideoen til “In Your Head” her.  

Noname – “Song 32

Chicago-rapper/poet/producer Noname censurerer ikke sine holdninger; »I’m America at its best« synger hun, lige efter at have refereret til sig selv som en atombombe og åbenlyst kritiserer Barack Obama – hvilket de fleste andre artister nok havde holdt for sig selv. Men Noname stopper ikke, hvor andre ellers ville have stoppet. Hun sætter en stor fed streg under, hvordan den amerikanske kultur ser ud i dag. Men det er nemt at se bort fra den samfundskritiske tekst, for på overfladen er “Song 32” et nummer, som er let at lytte til og tilmed tager dig i hånden ind i Noname-land fyldt med gode vibes og de lækreste beats. 

Lyt til det stemningsfulde track her.

Shura – “BKLYNLDN

Vi har tidligere beskrevet Shura som et af de mest interessante og alternative kunstnere i international kontekst. Hun slog igennem med debutalbummet Nothing’s Real i 2016 og har siden, gang på gang, imponeret med sine dansable og laid-back numre. “BKLYNLDN” leger med tematikker som fysisk begær, der udfolder sig til forelskelse. Der er skruet ned for tempoet, og tracket er i perfekt balance mellem det tilbagelænede og følelsesladede. 

Læs vores 10 hurtige-interview med sangerinden her og giv nummeret et lyt her.

Sigrid – “Sight Of You” 

Det norske stjerneskud bliver ved med at skyde det ene megahit ud efter det andet – specielt “Strangers”, “Don’t Kill My Vibe” og titelnummeret fra hendes debutalbum Sucker Punch har gjort det godt siden udgivelsen. En sang der måske ikke har fået ligeså meget opmærksomhed, men som bestemt fortjener det, er “Sight Of You”. Med en solid og catchy melodi er “Sight Of You” en ægte popbasker i bedste Sigrid stil, der dog med episke stryger-klange og en storslået, næsten filmisk produktion, skaber et lidt andet udtryk, end man er vant til. 

Lyt til “Sight Of You” her

SKAAR – “24

SKAAR er synonym for norsk girlpower, med det feminisme ligestillings-track “Five Times”, og netop også “24” bag sig. Det er den svenske duo MadFun, der står bag den storslåede pop-produktion af “24”, og selvsagt Hilde Skaars popstjerne-stemme der pryder nummeret. SKAAR var vores Ugens Upcoming i sommer, og røg i starten af året lige lukt på listen over 19 norske artister man skal holde øje med i 2019. Det gjorde vi så, og det var ikke forgæves. Senere udgav hun også en akustisk version af “24”, der også var en succes.

Hør det ørehængende nummer her.

Tame Impala – “Borderline” 

Startskuddet til Tame Impalas 2019 var nummeret “Patience”, der blev efterfulgt af “Borderline”. Sidstnævnte er af den slags, man føler at have kendt meget længere end bare et år. Det er blevet en Tame Impala-kending og besidder et mystisk lydunivers, der skiller sig ud. Kevin Parkers fjerde album The Slow Rush udkommer den 14. februar 2020 og er et af de albums, vi glæder os mest til i det kommende år – så der er mere i vente fra den psych-poppede australier. 

Hør “Borderline” her.

Vampire Weekend – “This Life”

“This Life” har den helt genkendelige og autentiske Vampire Weekend-vibe. Det er et af de tracks, hvor man ikke er i tvivl om hvilken artist, der står bag. Og New Yorker-gruppen begejstrede da også vores anmelder til deres Roskilde Festival-optræden i sommer. “This Life” er en humør-kickstarter på trods af dens lidt sørgmodige og opgivende tekstunivers og tema. Men den giver altså alligevel abstinenser efter at stå på en ujævn festival-grund med en øl i hånden, sol i øjnene og hoppe i takt til det friske beat.   

Gå på opdagelse i den filmiske musikvideo til “This Life” her.

Whitney – “Valleys (My Love)”   

Det organiske Chicago-orkester Whitney har beriget os med albummet Forever Turned Around i år, og det har været svært for os at vælge hvilket nummer fra albummet, der skulle med på listen. “Valleys (My Love)” blev det udvalgte, da det på magisk vis er upbeat og chill på én og samme tid. Det er det ultimative søndags-nummer, hvor man bliver puttet under Whitneys varme indie-dyne.   

Hør en smuk liveudgave af tracket her.

070 Shake – “Morrow”

Den 21-årige rapper og sangerinde Danielle Balbuena aka 070 Shake har siden 2015 udfoldet sit musikalske univers for resten af verden – det startede på Soundcloud, men hurtigt blev hun signet til Kanye Wests label G.O.O.D Music, og siden da er det kun gået én vej. Den unge musiker slap sin debut-EP Glitter sidste år, hvor hun for alvor viste sit store potentiale. I 2019 har vi også fået flere numre fra den talentfulde rapper, og her er “Morrow” en særlig én af slagsen. Med en lidt country-inspireret akustisk guitar, en tung summende bas og hurtige trap-hihats etableres der et solidt beat – hvorefter de pirrende stålstrenge, luftige koroverflader og 070 Shakes karakteristiske (let-autotunede) stemme smukt flyder hen over. Vi er sikre på at høre meget mere til den amerikanske rapper i fremtiden, og kan kun vente i spænding på at høre hendes talent blive udfoldet yderligere. 

Se musikvideoen til “Morrow” her

Lyt til alle 25 numre via Spotify her:

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com