Hot Chip – Store VEGA

Alle fotos: Jonas Villadsen
Venue: Store VEGA
Dato: Torsdag den 12. december 2019

Hot Chip krydrede deres lækre synthpop, med en bragende live-energi, der skabte en sublim koncertoplevelse. Store VEGA blev fyldt med tunge basgrooves, boblende synth-arpeggiators, smarte melodier og Alexis Taylors smukke følelsesladede vokal, der satte gang i en solid, tiltrængt dansefest.

[rwp_box id=”0″]

Gennem hele Hot Chips diskografi hiver bandet inspiration i alt fra house, disco, synthpop og alternative dance – denne finurlige blanding af musikstilarter var præcis det, vi fik serveret i går aftes i Store VEGA – og mere til. 

Hot Chip formåede at ændre på musikalske elementer, som gjorde live-versionerne af deres velproducerede hits, til bragende rockede perler. Bassen fik lov til at hamre ind i de dansende kroppe, de elektriske synthtemaer sitrede i ørerne og trommerne tvang publikum til at smide hæmningerne i en rus af energi. De rutinerede herrer i Hot Chip insisterede på at holde energien kørende under hele koncerten, så de hoppede, lavede koreografier og bevægede sig rundt på scenen, hvilket gjorde dem ret charmerende. 

Bandet har en evne til at gøre dansefesten til en rørende og eksistentiel størrelse. Selvom vi ikke fik den samme sentimentale side af bandet, som man kan få på deres udgivelser, så fik Alexis Taylor stadig lov til at vise sin smukke balladevokal fra tid til anden. Det var dog dansefestens katarsis, som var i hovedsædet, som man også kunne mærke på tilskuerne.

Aftenens publikum-favoritter “Over And Over” og “Ready For The Floor” fik lov til at leve deres excentriske liv i salen, og sangene beviste gennem liveformatet, hvordan bandet formår at veksle mellem skøre alternative idéer og en smart tilgang til popkompositioner. Koncerten havde masser af glidende overgange mellem sangene, så der var sjældent tid til at ånde ud. Men bandet leverede også flere overraskende musikalske momenter under koncerten, blandt andet da de spillede en fantastisk overbevisende version af Beastie Boys’ “Sabotage”. Med et glimt i øjet refererede bandet også til “Losing My Edge” af LCD Soundsystem i overgangen mellem “Boy From School” og “Spell”. Dertil spillede de nummeret “Good Name” af den kulte nigerianske synthpioneer William Onyeabor, som bandet har indspillet et cover af før. 

Med deres blanding af den hypnotiserende elektroniske musik, og kærlighed for rockmusikkens stormende energi, lægger Hot Chips musik op til en perfekt koncertoplevelse. Deres elskværdige og alternative dansemusik fik én til at glemme omverdenen for en kort stund, og viste sig at være en sublim, tiltrængt koncertoplevelse fra de skøre, bizare 10’ere og en perfekt optakt til de nye 20’ere. 

Kaare Schou Nygård
kaareschounygard@bandsoftomorrow.com