Koncertanbefalinger // Uge 49

Foto: Ari Lennox // Universal Music

Så er vi igen klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra verdenskendt islandsk musik til britisk R&B og dansk punkrock. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Björk – Royal Arena

Hvornår: Torsdag den 5. December
Hvor: Royal Arena

Det bliver muligvis en af de største koncerter på dansk jord i 2019, når islandske Björk (formodentligt) fremtryller en magisk og eventyrlig aften i Royal Arena. Björk er nok ikke et fremmed artistnavn for de fleste. Sangerindeen, komponisten og ikke mindst den gennemborende kreative sjæl Björk har lavet op til flere smukke hits og rodfæstet sig som en ærlig, eksperimenterende og altid udviklende artist i den unge såvel som den ældre generation. Man skal klart opleve Björk for hendes syrede og ikke mindst fantastiske stemme, elektroniske og lettere dystopiske univers samt hendes smukke og overvældende sceneshows. Dette bliver nok en uforglemmlig koncert på mange måder.

Chynna – Loppen

Hvornår: Torsdag den 5. December
Hvor: Loppen, Christiania

Den amerikanske hiphop-scene har fået en ny hårdkogt artist i form af sangerinden Chynna, som leverer eftertænksomme tekster om blandt andet ensomhed, fortvivlelse og misbrug – uden at pakke det ind. Med sin innovative facon blandet med et skarpt lyrisk univers og vellykkede bars, vil hun helt sikkert stige hastigt i graderne. Oplev den unge rapper live på Loppen søndag den 5. december. 

First Flush + Jenny – Posten

Hvornår: Torsdag den 5. December
Hvor: Posten, Odense

Bandet First Flush, der tidligere på året var nomineret til kritikernes pris Steppeulven – efter, at deres album var blevet kaldt »et af årets mest originale danske udgivelser« af Politiken – spiller på Posten i Odense på onsdag. Musikerne er for nyligt vendt hjem fra Norge, hvor de har arbejdet på deres kommende album. Kvartetens sange er et miks af poetiske danske tekster og en blanding af punk-avantgardisterne Marching Church og vestegnsrapperen Sivas. Og som en lille ekstra surprise tager First Flush gruppen Jenny med, som høstede stor opmærksomhed for deres nummer “Italia is the end of the world”. Vil du opleve to upcoming og innovative gruppe musikere, er dette en oplagt mulighed!

Penny Police & Masasolo – Kulturstationen

Hvornår: Fredag den 6. December
Hvor: Kulturstationen, Vanløse

Arrangementet Musik Mig Blidt præsenterer et samarbejde mellem musikbloggen Musik Mig Blidt og Kulturstationen Vanløse, hvor Musik Mig Blidt kuraterer en koncertaften fyldt med fede spirende artister. Denne gang med lidt større navne end sædvanligt. Her får Kulturstationen blandt andet besøg af både Penny Police og Masasolo. To hjertebørn her på redaktionen, som vi varmt kan anbefale at opleve live. Begge artister har for nyligt udgivet to succesfulde albums. Hvis du vil have en magisk og festlig aften, skal du klart smutte forbi Kulturstationen på fredag.

Ari Lennox – DR Koncerthuset

Hvornår: Lørdag den 7. December
Hvor: DR Koncerthuset, Studie 2

Lækre soul og R&B-toner til den smukke bløde kvindestemme fra Ari Lennox indtager DRs Koncerthus i studie 2 på lørdag, og dette bliver nok ikke en kedelig affære, men en oplevelse fyldt med kærlighed og gode vibes. Courtney Shanade Salter hedder Ari Lennox oprindeligt og kommer fra Washington D.C., USA. Hendes nyeste album Shea Butter Baby, som er produceret af J. Cole, er et neo-soulet et af slagsen – og af højeste kaliber. Skynd dig ind at købe billetter til denne lørdagsgodte af en koncert.

Gå heller ikke glip af:

Alexander Oscar – Den 5.-7. december – Train, Paletten, Tapperiet

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com