fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 50

Foto: mags // Juliet Skogen

Så er vi igen klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra et dansk popfænomen til tung og intens electronica. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

mags

Hvornår: Tirsdag den 10. december
Hvor: MellemRummet

Det er ikke en hemmelighed, at vi er meget glade for den danske sangerinde mags her på redaktionen – hun er faktisk også på listen over vores bedste opdagelser fra i år. Hun sneg sig ind i vores hjerter allerede med debutsinglen “you’re in his bed, i’m in his head”, der er skandinavisk elektropop, når det er bedst. Hun er kendt for at gribe relaterbare dilemmaer an på en karismatisk måde, og nu lægger hun altså vejen forbi MellemRummet til en akustisk koncert. Hvis du vil lære hende lidt bedre at kende først, kan du meget passende læse vores interview med hende her.

Nicklas Sahl (Support: Drew)

Hvornår: Tirsdag den 10. december
Hvor: Store VEGA

Nicklas Sahl har efterhånden spillet sig igennem alle VEGAs sale – sidste år var det Ideal Bar, senere Lille VEGA (som begge blev udsolgte), og nu går turen altså til Store VEGA. Den forholdsvis nye artist er allerede blevet storrost for sin debut-EP Planets, og nu er han godt på vej til at blive Danmarks nye popstjerne. Specielt singlehittet “New Eyes” har skaffet sangeren meget (velfortjent) opmærksomhed og har markeret Nicklas Sahl som et popfænomen. Med sig som support, har han i denne omgang rock n’ roll Pocahontas – Drew.

Hot Chip (Support: Alaskalaska)

Hvornår: Torsdag den 12. december
Hvor: Store VEGA

Hot Chip er lige nu aktuelle med albummet A Bath Full of Ecstacy, men den britiske elektropop gruppe har faktisk markeret sig som et prominent elektrisk navn siden deres debut for 15 år siden. Deres lyd trækker tråde til både hiphop, soul og house, og de mikser eufori med melankoli som ingen andre. De er specielt kendte for det grammy-nominerede nummer “Ready for the Floor”. Gruppen medbringer denne gang sin support i form af artpop-bandet Alaskalaska, som du kan lære lidt bedre at kende via vores interview med gruppen her.

Spring & I

Hvornår: Fredag den 13. december
Hvor: URBAN 13

Spring & I er en elektronisk duo fra Aalborg, som vi tidligere har haft som vores Ugens Upcoming, og den består af medlemmerne Ditte Angelo og Marie Friis. Duoen laver tung elektronisk musik med et beat, der runger i mellemgulvet og med deres vokaler, der vikler sig fint ind i hinanden udviser de både attitude og følsomhed. Oplev den intense gruppe, når de spiller på URBAN 13 nu på fredag.

Liss

Hvornår: Lørdag den 14. december
Hvor: Musikhuset Dexter

Liss blev dannet i Århus i 2015 og debuterede med singlen “Try” til stor ros fra resten af Danmark. Siden da er de blevet signet af det engelske pladeselskab label XL Recordings og hypet af blandt andet Pharrell Williams. I sommers udkom deres anden (og længeventede) EP Second, hvori Liss på ny mikser 80’er synth, R&B, elektropop og funk til en ørehængende dansabel drink – én af sangene på albummet havnede faktisk på vores liste over de bedste danske sange i år. Liss’ koncert er udsolgt i Århus, men du kan stadig nå at få billetter til showet i Odense.

Johanne Adelaide Nickelsen
Johannenickelsen@bandsoftomorrow.com