fbpx

Nordiske Hits // Uge 50

Foto: Saint // Mads Alexander Lund 

Så er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har denne gang opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 14 nye tilføjelser. Tjek listen ud her, og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Saint – “Right Now”

R&B-duoen Saint har efterhånden fundet sig til rette på den danske musikscene. Duoen udgøres af Hans Zamroud og Carllo Yeboah, og de er en del af musikkollektivet Golden Lake. Deres lyd er overordnet R&B, urban, rap og trap, men i sidste ende helt deres egen. I efteråret havde vi forpremiere på det clubbede nummer “Wonder”. Nu er gutterne i Saint så ude med lækker kærligheds-trap i form af nummeret “Right Now”, der får førstepladsen her på listen.

Joggebukse feat. Aïda – “Sunboy”

Dét her er et fabelagtigt nordisk R&B-nummer. Norske Joggebukse, der består af Mats Oven (bas), Petter Helland Olsen (guitar) og Syver Breiby (synth), er gået sammen med Aïda. Resultatet af den funky gruppes kollaboration med sangerinden er nummeret “Sunboy”, der har et strejf af D’Angelo stemning. De tre nordmænd har spillet sammen i 15 år, og brugt de sidste to på at spille Oslos klubscener op, som Joggebukse. I oktober var de med space-funk-førstesinglen “Your Love” også på Nordiske Hits. Nu er det blevet “Sunboy”s tur til at nå på listen. Joggebukse lover nye udgivelser i 2020, og vi glæder os allerede.

Samuel D’Connery – “Så Svært”

Der ligger en tung baggrundshistorie bag Samuel D’Connerys anden single. Han blev som teenager ramt af en udefinerbar sygdom, og nummeret handler om, hvordan en ændring og ‘opvågning’ i livet kan gøre, at man ikke længere er på bølgelængde med de samme mennesker som før, og så handler den om at sætte grænser. “Så Svært” blev skrevet, da D’Connery fik et glimt af håb i en deprimeret tid. “Det behøver ikke at være så svært” synger han igen og igen, og med dét mener han udviklingen og at komme videre. Det kom til ham som en åbenbaring, derfor blev nummeret meget hurtigt til.

Ellers tilføjet:

Intertwine – “I’m A Nobody Too”
Alex Vargas – “River”
sweepy – “DAYDREAM”
Toby Ernest – “Gonna Be Fine”
WIINSTON – “nostalgia”
FABER – “Sårbar”
Tobias Rahim – “Op A Væggen”
Kakamaddafakka – “Baby”
SASSY 009 feat. Clairo – “Lara”
Johannes Smed – “Du er”
iris – “hidden springs”

Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com