fbpx

CPH:DOX annoncerer Félicia Atkinson og Actress til musikprogrammet

Foto: Excelsior // Alexander Peitersen

Københavns dokumentarfilmfestival, CPH:DOX, har tilføjet to nye acts til deres musikprogram, som blandt andet skal arbejde sammen med den prisvindende filmskaber Ben Rivers og AI-karakteren Young Paint.

Fra den 18. – 29. marts forvandles københavn til en by i dokumentarfilmens tegn – med alt hvad det indebærer. Det vil sige, at CPH:DOX også præsenterer et stærkt musikprogram, som blandt andet består af årets bedste musikvideoer samt audiovisuelle live-koncerter.

Den franske kunstner, Félicia Atkinson, har – med sine alternative hviskende monologer fra albummet The Flower And The Vessel – opnået en stor anerkendelse fra den elektroniske undergrund, og vil med sine poetiske lydbilleder gæste Kunsthal Charlottenborg den 25. marts. I samarbejde med den visionære, engelske filmskaber Ben Rivers vil Félicias ambiente lyd blive akkompagneret visuelt af en billedside skabt til netop denne festival.

I Pumpehuset den 21. marts vil CPH:DOX også præsentere en unik og alternativ live-performance. Her vil den engelske musiker Actress optræde side om side med en live-size multi-screen-projektion af AI-karakteren Young Paint. Actress bringer derudover et live-set af sin seneste udgivelse, og det er dermed svært at sige, hvad man skal forvente, da den engelske kunstners elektroniske lyd er hypnotiserende og umulig at kategorisere.

Den 7. marts vil resten af programmet for musikken blive offentliggjort på Copenhagen Contemporary, hvor man blandt andet kan glæde sig til den danske komponist, producer og sanger, Excelsior, som vil performe live.

Hidtil offentliggjorte koncerter:

AUDIO:VISUALS 2020

Excelsior (DK) – fredag den 7. februar – Copenhagen Contemporary 
Moses Boyd (UK) – mandag den 24. februar – Hotel Cecil
Jerusalem In My Heart (CA), Kali Malone (US) og Lucrecia Dalt (CO) – onsdag den 4. marts – ALICE
Little Dragon (SE) – tirsdag den 10. marts – VEGA 
Nurse (DK) – onsdag den 18. marts – Aveny-T
Christophe Chassol (FR) – torsdag den 19. marts – Hotel Cecil 
Zu (IT) – torsdag den 19. marts – ALICE
Sir Was (SE) – fredag den 20. marts – Ideal Bar 
DJ Nigga Fox (PT) – fredag den 20. marts – Kunsthal Charlottenborg 
Actress (UK) – lørdag den 21. marts – Pumpehuset
Félicia Atkinson (FR) x Ben Rivers – onsdag den 25. marts – Kunsthal Charlottenborg 
Plaid (UK) – torsdag den 26. marts – Lille VEGA 
1900 (SE) – lørdag den 28. marts – Lille VEGA

Offentliggjorte musikfilm i serien SOUND & VISION 2020

Lisbon Beat (Instr. Rita Maia, Vasco Viana) 
White Riot (Instr. Rubika Shah)
Felix in Wonderland (Instr. Marie Losier)

Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com