fbpx

Iris Gold – Loppen

Foto: Majbritt Press
Venue: Loppen
Dato: Torsdag den 30. januar 2020

I går aftes sparkede Iris Gold sin Danmarks- og Europa turné ‘Lunar Luna’ i gang. Turnéen har til formål at hylde månen og lyset i den kolde vintertid. I går varmede hun publikum op på en ellers regnfuld torsdag aften, og vi var bestemt ikke utilfredse.

[rwp_box id=”0″]

Der var lagt i kakkelovnen til en aften fyldt med farver, dans og skønne toner, da Danmarks soul-stjerne gæstede Loppen. Iris Gold havde inviteret to stærke kvinder ind for at sætte gang i festen. Først indtog Goldie 6is scenen med sit dansksprogede kække rap og stilsikre udtryk, og derefter kom egyptiske YUKKA på banen, som brillerede med egyptisk rap og ægte kvindepower, og publikum elskede det. Ingen tvivl om, at de to var helt perfekte til at lægge tonen an, før Iris Gold indtrådte scenen.

Et godt og grundigt opvarmet crowd stod klar foran en flot scenografi af solsikke-lignende blomster og små lamper, der skulle forestille månen. Først trådte guitaristen og tommeslageren ind iført glimmerhættetrøjer, og dernæst indtog en kappeklædt og gravid (!!!) Iris Gold på imponerende vis scenen. Hun startede mystisk og roligt ud med et lavt tempo, men med ét smed hun kappen, og så var festen ellers i gang. To dansere trådte ind på scenen og straks fyldte de rummet med kvindelig empowerment i ægte ‘single ladies’-stil. Med nummeret “a lot to give”, som publikum tydeligvis kendte godt, var stemningen lagt, og humøret var højt. Allerede her var den karismatiske Gold på toppen, og hendes vokal var fejlfri.

Efter en hæsblæsende intro trådte Gold af scenen, og i et par minutter underholdt bandet publikum. Men selvfølgelig var pausen et kostumeskift. Havde man regnet med andet fra Iris Gold? Nok ikke. Ind kom hun med en ny kappe, bare tæer og glimmer solbriller.

Så gik glimmerfesten for alvor igang, og med dansable numre som blandt andet “Own Vibe” og “Roll It Out”, hvor sangerindens vilde vokal kunne udfolde sig, var dette uden tvivl højdepunktet for koncerten.

Den autentiske Gold havde i øvrigt utrolig god kontakt til crowded og var flittig til at komme med søde små anekdoter i mellem sangene. Det var tydeligt, at publikum var helt oppe at ringe over den smukke glimmerdronning og følte sig uden tvivl i gode hænder. Efter dette højdepunkt, hvor YUKKA kom tilbage på scenen for at rappe med Gold,
bevægede stemningen sig nu over til noget helt andet.

Gold bad nemlig publikum om at sætte sig ned for at skabe en ‘lejrbålsstemning’, som hun formulerede det. Her spillede hun sine mere rolige og følsomme numre – heriblandt “Good Vibes”, samt en hyldest til sin afdøde veninde med sangen “Little Sussie”. Efter den rørende sang kom “Gold Mine” på banen, hvor vi for første gang under koncerten fik hørt Gold rappe, hvilket var tiltrængt på dette tidspunkt, da hendes hiphop-vibe ikke rigtig skinnede igennem før nu.

Under den fine lejrbål-session, præsenterede hun en smuk version af “Smile”, som oprindeligt er skrevet af Nat King Cole. Sangen er et fint udtryk for, hvem Iris Gold er som artist og passede derfor perfekt ind på trods af, at det ikke var hendes egen. Den lidt anderledes idé om at få publikum til at sætte sig var uden tvivl rigtig fin, men lejrbålsstemning blev det aldrig rigtig. Dog blev det mere til et intimt rum, hvor man som publikum kom endnu tættere på artistens farverige personlighed.

Iris Gold fik folk til at rejse sig igen og publikum blev kastet direkte tilbage i glimmerfesten. Med hittet “All I Really Know” vendte vi tilbage til den høje energi. Et brag af en afslutning – med dansere, en vild trommesolo og flere sprøde R&B-toner – gjorde, at publikum kunne gå derfra i højt humør.

Den gravide soul-mama leverede ægte ‘pussypower’ på Loppen og beviste hendes værd på den danske musikscene. Aftenen stod i stærke kvinders tegn og Iris Gold formåede at levere et utrolig godt blandet ensemble med fantastiske support-artister, smuk scenografi, et visuelt fængende sceneshow, og ikke mindst en fuldstændig sikker og fejlfri vokal. Hendes stærke personlighed skinnede igennem, og præstationen af hendes hits var ikke til at stå for. Jeg var vild med Iris Gold og glæder mig til mange flere oplevelser i selskab med Danmarks glimmer-dronning.

Arense Elvira Riis Warny
Arensewarny@bandsoftomorrow.com