fbpx

Nordens største musikforløb baner vejen for artister, sangskrivere og producere


Foto: Stock

Innovative Artist Academy er nordens største karriereforløb for artister, sangskrivere og producere der har ambitioner om at slå igennem i musikbranchen. Ansøgningsfristen til forårsforløbet er nu på søndag den 2. februar.

Som bekendt er musikbranchen svær at komme ind i alene med talent og hårdt arbejde. For at slå igennem kræver det ofte at man har kontakter inde i varmen og et godt kendskab til hele det musikalske landskab. Hvis du synes dette landskab kan virke uoverskueligt og har brug for en vejviser der kan lede dig som enten sangskriver, artist eller producer på vej ud af soveværelsesstudiet, så er Innovative Artist Academy måske noget for dig. 

– At have været en del af Innovative Artist Academy har åbnet en hel ny verden. Jeg har fået et ufatteligt stort billede af, hvad det vil sige at skulle bevæge sig som artist i musikbranchen, blandt andet hvad man kan forvente af andre og af sig selv. Derudover møder man de sødeste lærere, “drømmere” og kreative hoveder, der viser interesse i at lære fra sig, hvilket er enormt inspirerede. Jeg ville virkeligt ikke have været foruden. (Martha Maj, også kendt som Bbybites. Signet ved Sony Music og tidl. deltager.)

Forløbet der både kan tages i Aarhus og Roskilde, er tilrettelagt til at give dig flest mulige kompetencer til at navigere i den til tider kringlede musikindustri. På forløbet bliver der lagt vægt, at du som artist får et godt grundlag for at begå dig i branchen.

– Jeg tilmeldte mig Innovative Artist Academy dagen før tilmeldingsfristen lukkede, da jeg var i tvivl om, om det var det rigtige at gøre. Det viste sig at være det bedste jeg nogensinde har gjort – Innovative Artist Academy har taget mig skridtet videre mod min store drøm. Jeg har fået en masse gode kontakter som jeg ikke havde inden forløbet. Det gav mig lysten og håbet om at fortsætte jagten efter min drøm, og gav troen på mig selv (Mads Jacobsen. Signet på Mermaid Records.)

Forløbet består af seks moduler fordelt over fem lørdage henover efteråret. På de moduler får du blandt andet undervisning i emner som pladekontrakter, booking, management, sangskrivning og generel kendskab til musikbranchen. Derudover får du også udviklet din egen, personlige plan for dit musikprojekt, og kommer tæt på pladeselskaberne.

Når du har fuldført forløbet vil du være bedre klædt på til en fremtid i musikbranchen. Forløbet vil derudover være med til at give dig et stærkt netværk i musikbranchen.

På forløbet vil du blive undervist af en række kompetente branchefolk der har mange forskellige indgangsvinkler i musikindustrien. Det er alt fra booking og management af artister, og underviserne har mange egne erfaringer at dele ud af.

Simon Mark Sørensen, stifter af Innovative Artist Academy, har sagt følgende:

– Jeg ser et væsentligt behov for, at nye artister dygtiggør sig indenfor flere aspekter end blot det musiske. I mit daglige arbejde er timing, planlægning og den røde tråd afgørende for en artists succes. Innovative Artist Academy er en oplagt mulighed for at tilrettelægge sit karriereforløb.

Du kan læse mere om forløbet samt undervisningsplanen her.

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com