Nordiske Hits // Uge 3

Foto: sir Was // Samuel Peterson

Så er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har denne gang opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 16 nye tilføjelser. Tjek listen ud her, og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

sir Was – “Letter”

Svenske Joel Wästberg, som står bag kunstnernavnet sir Was, har længe imponeret os med den ene gode sang efter den anden, og i mandags løftede det musikalske talent så endelig sløret for ny musik. Med den nye single “Letter” fra en kommende EP af samme navn, har den Göteborgbaserede kunstner skruet op for sprøde sommervibes med en groovy produktion, et funky backbeat og nogle varme synthflader. Den nye EP udkommer den 28. februar og består af tre spritnye sange, som ifølge sir Was skal ses som et efterskrift til hans seneste album Holding on to a Dream fra 2019 – men også som lyden af det næste skridt i sin musikalske karriere. Lyt til singlen på playlisten i bunden og fang den spirende artist, når han blandt andet spiller på by:Larm festival til februar.

Strandels – “Not My Party”

Strandels er en spændene duo fra Sverige, der med deres nyeste single “Not My Party” for alvor har skruet op for vores forventninger til deres kommende debutalbum. Duoen består af de to søskende Tova og Sixten Strandell og debuterede i 2016 med EP’en Chance of Rain. Søskendeparret har sidenhen fokuseret på at skrive ny musik, som man senest kunne høre på singlen “Slip” fra det kommende debutalbum. “Not My Party” er andet udspil fra debutalbummet og handler om ubesværet kærlighed, som duoen selv forklarer: »”Not My Party” handler om en kærlighedsaffære. At du falder for nogen og forsøger at slippe af med følelserne, fordi den person, du vil være sammen med, er en anden.«

Vegard & Ivar Band – “Dancing On The Sofa”

Bag det sjove bandnavn Vegard & Ivar Band befinder sig lidt af en norsk super-group. Med medlemmer fra bands som Selmer, Mall Girl, Kanaan og soul-sensationen Fieh har den nye gruppe skabt en solid popbasker forklædt i en charmerende soveværelsesproduktion. “Dancing On The Sofa” er gruppens første udspil og byder på alt fra en catchy fløjtesolo til sloppy trommerytmer og twangy guitarer. Med en længde på blot 2:20 minutter er fornøjelse alt for hurtigt overstået, og vi kan derfor ikke vente med at høre mere fra denne norske guldgrube.

Ellers tilføjet:

Martin Meincke – “Ikke Helt Mig Selv”
bby ivy – “Sweet Like Honey”
FABER – “Sirene”
SASO – “Lets Be Honest”
In Memoirs – “Stay Low”
Sofia – “Sorry”
Amanda Tenfjord – “As If”
VANT – “Photographic Head”
SHY Martin – “Slow”
Salka – “Station”
Lillevangen – “Kun Du Ved”
Yo Johnny & KÅ – “Pengedans”
ZAINA – “Drowning

Anders Pedholt Toftgaard-Hansen
Anderstoftgaard@bandsoftomorrow.com