fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 5

Foto: KING // Charlotte Guldberg

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. I denne uge har vi samlet fem albummer, der giver dig alt fra trappet hiphop, til soulede indie-vokaler. Så hvad enten du er til søndagsstemnings-musik eller fredag nat på dansegulvet-musik, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Dusin – Ærlige Løgne

Den dansksprogede duo udkom med deres debutsingle “Frisk Igen” helt tilbage i 2017. Nu er Mads Vadsager og Jesper Boesgaard ude med deres andet fulde album. Vi er gang på gang blevet imponeret af Dusin, og denne gang er ingen undtagelse. Den poppede duo brillerer endnu engang med et unikt poetisk tekstunivers sammmen elektroniske vibrationer. Med en ensamble af ærlige og melankolske tekster og dansable rytmer bliver Ærlige Løgne et sammenhængende ørehængende album. Da vi i starten af året havde en snak med duoen, beskrev de om deres musikalske inspiration:

Jeg tror tit, at det kan være nogle af de ting, der ligger langt væk fra vores eget musik, som man faktisk bliver mest inspireret af. Det, som på en eller anden måde, vælter én bagover. Og det kan seriøst være alt, man kan tage en lille snert af og proppe ind i sit popunivers, og så kan det lyde som noget helt nyt.

POLIÇA – When We Stay Alive

Det elektropoppede band bestående af forsanger Channy Leaneagh, basist Chris Bierden, trommeslager Drew Christopherson, trommeslager Ben Ivascu og producer Ryan Olson begyndte deres rejse i 2011, hvor de debuterede med singlen “Lay Your Cards Out”. Siden da er det bestemt ikke gået ned af bakke for amerikanske POLIÇA. Nu er bandet ude med deres fjerde album. Med deres helt klare elektroniske og eksperimenterende lyde danner de et originalt album, som både emmer af pop men også techno-vibrationer. Deres univers er drømmende og dragende, og udtrykket er helt unikt. Albummet er baseret på en ulykke, som Channy Leaneagh var ude for, hvor hun faldt ned fra sit tag. Hun forklarer: »Jeg følte, at der var mange ting, hvor jeg kunne sige “det her skete for mig, men jeg er okay nu.” Det sker ikke mere, og jeg fik den behandling, jeg havde brug for. Nu er det tid til at skrive historien om mig selv og til mig selv.« Man kan opleve bandet live på Lille VEGA den 24. februar. 

KING – I Made IT

Den københavnerbaserede KING begyndte i en ung alder af 11 år at optræde på lokale gadehjørner og blev hurtigt en del af Copenhagen Urban Dance Academy. Udover dansekarrieren slog hun igennem som musiker i 2016 med debutsinglen “Promise”. Efter udgivelsen af sangen “No Hablo Inglés” i 2019 er hun nu endelig ude med debutalbummet I Made It, som giver os mega-lækre, nuancerede og modne pop-vibes. Med et twist af hiphoppede beats og en soulet vokal, giver KING os associationer til nogen af de største R&B-legender – samtidig med at tankerne ledes syd med de sprøde calypso-rytmer. Hun viser et tydeligt legende og festligt univers på albummet, og hendes stilsikre blanding af rap og sang giver hende en kantet og original lyd. Med emotionelle elementer i teksten formår hun alligevel at komme vidt omkring, og albummet bliver en spiselig sammenhængende mundfuld.

Yanaja – Inden I

Dansksprogede Yanaja – med det borgerlige navn Naja Johanne Brandt – udgav sin allerførste single “Jeg Lever” så sent som i 2019. Nu er hun klar med sin debut EP Inden I, hvor hun hiver os ind i et smuk poetisk rum med sin soulede lyse stemme. Hendes utroligt autentiske tekstunivers er dragende og bliver understøttet af skønne R&B-toner og flydende synths, som tilsammen skaber den ‘World Trap’-inspirerede lyd. Sangerinden fortæller selv om sin musik: »Musik er min måde at udtrykke mig på. Få mine tanker, følelser, frustrationer og glæder ud. Men først og fremmest handler det om fællesskab. Både i processen og som færdigt produkt.«
Yanaja inviterer lytteren ind i sin helt egen ærlige og udtryksfulde virkelighed og gør os fuldstændigt bløde i knæene med sin uskyldige vokal, som skinner tydeligt igennem på albummet.

Artigeardit – IDIOT

Det trappede hiphop-ikon har bestemt ikke ligget på den lade siden hans første udgivelse tilbage i 2016. Artigeardit har haft super meget medvind de seneste år, og 2020 tegner til at blive stort for ham. Udover udgivelsen af albummet IDIOT, har han også annonceret en Danmarksturné, så Hiphop-fans har gode ting at se frem til. Artigeardits album er nemlig spækket med bangers. Den 23-årige Ardit Aliti har skabt et ærligt og personligt album, som bestemt ikke skuffer. Med trappede beats og gennemførte rim viser han os lige præcis, hvorfor han er en af Danmarks største hiphop-håb. Artigeardit rapper meget om sit eget liv og beskriver selv: »Jeg rapper meget om at tage stoffer og feste, men jeg gør det på en måde, hvor jeg siger, at det ikke bare er fedt altid. Jeg glorificerer ikke det at tage stoffer. Jeg fortæller bare om mit liv.« Han er en autentisk, hudløs ærlig rapper, og vi er helt vilde med ham.

Gå heller ikke glip af:

Blossoms – Foolish Loving Spaces
Nelson Can – So Long Desire
Son Little – aloha
TORRES – Silver Tongue

Arense Elvira Riis Warny
Arensewarny@bandsoftomorrow.com