fbpx

Young Couple udfordrer tidens elektroniske poptendenser

Foto: Anton Bremer

Det københavnske band Young Couple har sluppet deres anden single, og bringer os tilbage til 70’er og 80’er-rock, med moderne træk.

Som et modspark til elektrificeringen af den moderne musikscene, er Young Couple båret af en klassisk rock-instrumentering, hvor der eksperimenteres med potentialet af hvert enkelt intrument, for at bevæge sig ud over det traditionelle. Lyden har et tæt greb i 80’ernes art-rock, som da også har givet os en række udødelige bands, blandt andre Pink Floyd, Genesis og The Velvet Underground.

På bandets nye single “Sharpened Lines” mødes man fra start af forsanger Jonas Tøibners inciterende vokal, der – som den støvede saxofon i baggrunden – krænger alle ordene ud på hypnotiserende vis. Omkvædet er ét langt hook, der messes ud, og opfordrer lytteren til at synge med. Den organiske lyd er et tiltrængt friskt pust i bølgen af elektronisk pop, og vi længes allerede efter næste udslip fra Young Couple.

I foråret udgiver bandet deres debut-EP, og vil i den forbindelse afvikle koncerter landet over. Indtil der er nyt fra Young Couple igen, kan du høre “Sharpened Lines” på repeat her:

Tags:
Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com