14 danske acts vi glæder os til at se på by:Larm 2020

Foto: Bathsheba // Nikolaj Gyldenløve


Præsenteret i samarbejde med

Så er der ikke længe til, at en af Nordens største musikbranchefestivaler sætter i gang. Fra Danmark vil både etablerede og helt nye spirende artister ramme festivalen, og især 14 af disse har vi ret store forventninger til. 

Med over 130 musikalske acts præsenterer by:Larm den 27. – 29. februar et væld af interessante nye kunstnere på programmet fra både Norden og resten af verden. Vi sætter selvfølgelig fokus på nogle af dem – og i første omgang er det fra egne rækker. Ud over, at vi selvfølgelig glæder os til navne som Phlake, Hjalmer, Lydmor og Rebecca Lou, er der særligt 14 optrædener, vi ser frem til at opleve på årets festival.

Athletic Progression

Fredag den 28. februar kl. 21.30-22.00 – Pokalen 
Torsdag den 29. februar kl. 22.30-23.00 – Blå 

Athletic Progression er indbegrebet af originalitet krydret med genialitet. Deres fusion af genrer ses ikke andetsteds på den danske musikscene, og det er lige netop dét, der gør dem så specielle. Musikken mixer hiphop og R&B med neosoul og jazz – og selvom det meste af den er instrumental, sidder man langt fra tilbage med en følelse af, at der mangler noget – tværtimod. Trioen har selv udtalt følgende om deres lyd: »Den er elektronisk og organisk og hele tiden i udvikling. Vi eksperimenterer hele tiden, og vi prøver at skubbe grænser og finde frem til noget nyt, der giver det sug i maven, vi får, når vi kan mærke, vi har fat i noget spændende. Vi kan rigtig godt lide at lege med dynamikken mellem utroligt komponeret og spontan vildskab, det er som regel her, det meget organiske element byder sig.« Læs resten af interviewet her. 

Bathsheba 

Fredag den 28. februar kl. 23.30-00.00 – Verkstedet
Lørdag den 29. februar kl. 20.30-21.00 – Festivalteltet by:MatPrat

På trods af, at Bathsheba først netop har sluppet sin debutsingle “Blind”, er det gået stærkt for den 21-årige artist. Det spirende talent har allerede spillet til Hej Søster-koncerten i VEGA i september som en del af talentudviklingsprogrammet SheCanPlay – og udover allerede nu at være booket til by:Larm, besøger kunstneren også SPOT Festival til maj. Første single er opstået i samarbejde med producer Magnus Albert (den ene halvdel af Benal), og i fællesskab har de sammensat en solid pop-banger med ørehængende melodier og skarpe vokal-chops, der uden tvivl kan få sat gang i de fleste dansegulve. Bathsheba har ligeledes fået stor anerkendelse fra producer Hennedub (Gilli, Kesi, Lukas Graham), som hun i øjeblikket arbejder på ny musik sammen med, og vi kan ikke vente med at høre mere og ikke mindst opleve kunstneren, når hun i næste uge indtager scenerne på by:Larm.

Blondage

Fredag den 28. februar kl. 20.00-20.30 – Ingensteds
Lørdag den 29. februar kl. 22.30-21.00 – Verkstedet

Sangerinden Pernille Smith-Sivertsen har efterhånden sat sit præg på den danske musikscene både i projektet Rangleklods og herefter Blondage i samarbejde med produceren Esben Andersen. Men efter duoens udmelding i efteråret, om at gå hver til sit, har Smith-Sivertsen gået solo med projektet – og selvom Andersen stadig er med i producerrollen, er det en ny lyd artisten har præsenteret på de seneste tre singler – blandt andet på det nyeste nummer “Over It”, som præges af en kraftfuld, elektronisk, poppet og kantet lyd. Med optrædener på blandt andet Roskilde Festival og Sziget Festival på CV’et er kunstneren bestemt ikke uden erfaring og har gennem årene vist sig som værende et super stærkt live-navn. Vi er spændte på at se hvor Smith-Sivertsen tager solo-projektet hen i fremtiden – ikke mindst når hun gæster by:Larm (og så selvfølgelig SPOT Festival herhjemme i Danmark til foråret)

Bona Fide

Fredag den 28. februar kl. 20.00-20.30 – Kafé Hærverk 
Lørdag den 29. kl 22.00-22.30 – St. Edmund’s Church

Det originale duo Bona Fide, der består af sangerinden og guitarist Sofia Luna og guitarist Emil Palme, har i den grad slået benene væk under os. De debuterede i foråret 2019 med singlerne “Joy” og “Prince of Scars”. I slutningen af januar 2020 udgav de tracket  “Roses” som en teaser til deres debutalbum, der på daværende tidspunkt var lige på trapperne. For ikke mindre end en lille uge siden udkom de så med albummet YIELD – og her blev vi alt andet end skuffet. Bona Fide er et originalt og autentisk band, der på det nye album beviser, at de fortjener en plads på den danske og ikke mindst internationale musikscene. Med en fin og melankolsk lyd drager de ved først tone lytteren ind i deres smukke univers. Og det faktum, at de har indspillet sangene på YIELD via deres mobiltelefoner, gør dem bestemt ikke mindre interessante. Vi glæder os super meget til at opleve duoen live, når de gæster by:Larm i slutningen af måneden. 

DOULA

Fredag den 28. februar kl. 21.30-22.00 – Verkstedet 
Lørdag den 29. februar kl. 21.30-22.00 – Festivalteltet by:MatPrat

»Lyden er hård og beskidt, samtidig med at den er fræk og melodiøs.« Sådan beskrev DOULA selv sin lyd, da vi for lidt over et år siden havde ham som Ugens Upcoming. Det energiske synthpop-act startede som et soloprojekt i 2018 men udviklede sig hurtigt til værende meget mere end det, da de faste bandmedlemmer Lasse Vistisen og Benjamin Fischermann blev en vigtig og integreret del af bandet. I december 2018 fortalte DOULA også, at en af de helt store drømme var at spille live uden for landets grænser – og med den kommende by:Larm-koncert i sigte, er den drøm altså så småt ved at gå i opfyldelse. I oktober måned sidste år udgav DOULA debut-EP’en Failure To Thrive med numre som “Ain’t Nobody Get Up” og “Frozen Days”hvortil sidstnævnte blev akkompagneret af en dyster og skummel musikvideo med skuespiller Elias Munk (Perfekte Steder og Bedrag) i hovedrollen – produceret i samarbejde med den prisvindende instruktør August Aabo. Vi glæder os til at se, hvad DOULA har at byde på live, og om han måske har et par nye numre i ærmet. 

Drew

Torsdag den 28. februar kl 23.00-23.30 – Kulturkirken Jakob 
Fredag den 29. februar kl 20.00-20.30 – Sentrum Scene 

Den udtryksfulde artist Drew har med sine storslåede sange sat sit præg på den danske upcoming-scene og bevist, at hun efterhånden fortjener en plads som etableret artist. Hendes repertoire, som blandt andet rummer de personlige numre “28” og “All The Things (I’m Not)”, giver et super godt indblik i hendes kunstneriske univers og inviterer samtidig lytteren indenfor i hendes personlige liv. Den blomstrende sangerinde er mest kendt for at synge storladne popmelodier med en kraftfulde vokal – og for fængende tekster, som dækker over alt fra ung naivitet til destruktiv kærlighed. Hun var også blandt de 20 danske navne, vi mener, man bør holde øje med i 2020, og tidligere på måneden tog vi os en snak med hende, hvor hun viste sin ydmyghed og taknemmelighed over al den opbakning, hun har fået siden sin debut, samt hvordan det seneste år har været for hende. Vi er vilde med Drew og glæder os til at opleve hende live på by:Larm.  

Ganger 

Torsdag den 27. februar kl 21.30-22.00 – Rockefeller
Fredag den 28. februar kl 00.30-01.00 – Verkstedet 

Det er bestemt ikke gået stille for sig for Ganger, der siden deres debutsingle “Kometen”, har haft yderst god medvind på vejen. Deres debutalbum Mørk ramte gaden tilbage i efteråret 2019 og har siden skaffet dem hele to Steppeulve (Årets Håb og Årets Sang med “Olympisk”). Bandet var ligeledes et af de seks, som gik på scenen til VEGAs Udvalgte, hvor de bestemt også viste deres værd. Så det er altså med god grund, at Ganger er et af de 20 danske navne, som vi mener, man bør holde øje med i år – for bandet har mange gode sager i vente for 2020. De spiller blandt andet på Roskilde Festival til sommer. Men først og fremmest er vi spændte på at se dem, når de gæster by:Larm.

Goss 

Fredag den 28. februar kl. 20.00-20.30 – Vulkan Arena 
Lørdag den 29. februar kl. 22.30-23.00 – Pokalen 

Producer og sangskriver Mads Damsgaard, også kendt som Goss, brød for alvor igennem i 2016 med sin debutsingle “I Want To Know?????”, som uden tvivl gjorde stærkt indtryk. Allerede på debutsinglen “Blood” blev man overbevist om, at Goss er en kunstner fyldt med alsidighed, da hans lyd både rummer melankoli og opmuntrende toner. Sidst vi hørte fra Goss var på singlen “Fighting For The Gospel”, hvor han i et smukt colab gik sammen med den blomstrende artist Selma Judith. Hvis Goss leverer en lige så overbevisende koncert på by:Larm, som han gjorde på Heartland Festival i 2019, kan det kun blive godt. Bliv klogere på artisten i portrættet her, hvor vi tager dig igennem hans karriere med tre sange. 

Konvent 

Fredag den 28. februar kl. 23.00-23.30 – John Dee

Det kvindelige dødsdoomband Konvent blev dannet i 2015 men debuterede først i 2017 med singlen “Demo”. I slutningen af januar måned udgav bandet så deres debutalbum Puritan Masochism, som er båret af nedstemte guitarer og growl og samtidig er en åben invitation til mørkets frembrud. Selvom sangene handler om fortvivlelse og håbløshed er dette langt fra de rette ord til at beskrive Konvent, der som fire stærke kvinder er et frisk pust på den mandsdominerede metalscene. Forsangeren Rikke Emilie List har udtalt, at når hun går på scenen, ønsker hun hverken at lyde som en kvinde eller en mand – men som »et fucking monster.« Og med den kommentar samt en Copenhell- og Roskilde Festival-optræden i bagagen, er der vist ingen tvivl om, at by:Larms festivalgængere får sig en hæsblæsende metal-oplevelse, når Konvent kigger forbi. 

ORM

Lørdag den 29. februar kl. 23.30-00.15 – Krøsset

Et af Danmarks mest lovende black metal bands gæster også by:Larm. ORM har med sin nordiske lyd nærmest allerede fået lidt af en kultstatus. De blev dannet i 2015, og i 2017 udgav de en selvbetitlet større samling, der også blev deres debutalbum. Bandets nyeste skud på stammen er Ir fra 2019, som kun består af to numre – der til gengæld helt utraditionelt tæller over 40 minutter til sammen. Bandet spillede for kort tid siden til årets Steppeulven, hvor de fik både gulve og vægge til at ryste, og er man forhindret i at opleve gruppen på by:Larm Festival, får man heldigvis muligheden igen, når de spiller på Roskilde Festival til sommer. Er man til black metal, headbanging og moshpits, vil man bare gerne høre noget nyt og anderledes eller har man brug for at blive blæst godt og grundigt omkuld – så er ORM i hvert fald et ret god bud. 

PATINA 

Torsdag den 27. februar kl. 22.00-22.30 – Vulkan Arena

PATINA, som med deres seneste single “Flammer Rammer” netop har fået titlen som P3’s Uundgåelige, er lynhurtigt blevet et velklingende navn i Danmark. I sommer blev de kåret som en af vinderne af KarriereKanonen, og så har de netop færdiggjort en Danmarks turné i selskab med de genopståede legender i Alphabeat. De tre svendborgenserer har været venner i mange år, hvilket på mange måder kan høres i musikken, som er spækket med venskabelig energi. Stilen er dansksproget 80’er pop med finurlige tekster og humor, og live deles de tre frontmænd Mads, Søren og Gregers om rollerne som forsanger, trommeslager og percussionist. De er utroligt velspillende, og med det sagt er der ikke nogen tvivl om, at gruppen er et must-see på årets by:Larm Festival.

Spring & I

Fredag den 28. februar kl. 20.00-20.30 – Festivalteltet by:MatPrat
Lørdag den 29. februar kl. 21.30-22.00 – Pokalen

Spring & I består af to kvinder fra København – Ditte Angelo og Marie Friis. De to talenter producerer og skriver selv deres elektronisk-baserede musik, og har tidligere beskrevet deres sangskrivningsproces med følgende ord: »Vi bygger som regel vores sange op omkring et tungt beat og en basgang eller vokal-samples, som vi optager – men har bibeholdt den tostemmige singer/songwriter-agtige måde at lægge vokalerne på, som er meget karakteristisk for vores lyd.« Med deres elektroniske elementer skaber duoen et detaljerigt lydbillede, som udfoldes gennem skarpe vokaler, hårde beats og bløde klangflader, der giver deres musik et helt særligt og unikt udtryk. Spring & I var i efteråret Ugens Upcoming, hvor de blandt andet fortalte, at deres inspiration kommer fra Smerz, Sassy 009 og Yaeji. Vi er vilde med den elektroniske duo og glæder os til at opleve dem på årets by:Larm. 

Turquoise Sun 

Torsdag den 27. februar kl. 19.00-19.30 – Ingensteds
Fredag den 28. februar kl. 21.00-21.30 – Festivalteltet by:MatPrat

Det århusianske band Turquoise Sun startede tilbage i 2015 med udgivelsen af deres selvbetitlede debut-EP og har siden da spredt sine psykedeliske elektroniske-pop toner til flere afkroge af Danmark. Deres sange bærer præg af et upbeat tempo, et lækkert groove blandet med elektroniske nuancer. Derudover bæres lyden af retro-synths, lækre vokalharmonier, guitarlyde og et skarpt beat. I fredags udgav de deres første single i 2020, som har fået titlen “Beach Trip” – et nummer, der emmer af uimodståelige sommervibes. De seks drenge, som bandet består af, har sammen dannet et original univers, der med dets syrede lyd udfordrer den danske musikscene. Bandet har tidligere spillet på SPOT Festival – for ikke at glemme diverse spillesteder i Tyskland – og er nu klar til at indtage resten af Norden, når de spiller i Oslo lige rundt om hjørnet.

Velvet Volume

Fredag den 28. februar kl. 20.30-21.00 – Pokalen

Det jyske søstertrio Velvet Volume bestående af Noa, Natasja og Naomi debuterede med albummet Look Look Look! i 2017 og har siden haft super god vind i ryggen. De har sammen formået at skabe et helt særlig univers, der giver associationer til navne som David Bowie, the Clash og Rage Against the Machine. Sidst vi hørte fra bandet var tidligere på måneden, da de udgav den sprøde single “Lonely Rider”. Deres vigtigste mission er at holde kunsten og musikken i live, og det gør de gennem tekster, der omhandler kærlighed, drama og menneskelighed krydret med unikke rockede toner. Det originale udtryk lyd har bragt søskendeflokken frem på den danske musikscene, der blandt andet har gæstet festivaler som Northside, Smukfest og Reeperbahn Festival. Nu er de klar til at fylde Oslos gader med girl-power og fængende melodier, og vi kan ikke få armene ned af ren begejstring.

Lyt til by:Larms egen playliste med alle de optrædende artister lige her:

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com