fbpx

by:Larm Festival 2020: Min første gang med KAMARA

Foto: Silje Ryen
Venue: BLÅ
Dato: Fredag den 28. februar

‘Min første gang med’ er en artikelserie om nogle af de kunstnere, vores skribenter oplevede live for første gang under årets by:Larm Festival 2020. Artister som på den ene eller den anden måde har overrasket eller er gået ud over alle forventninger.

Tilbage i september måned blev det unge stjerneskud KAMARA ‘Månedens Urørt’ på NRK P3 med nummeret “Don’t Call My Name”. Siden da har jeg gået og ventet spændt på at høre mere fra den charmerende nordmand, der på meget kort tid også er blevet et af de mest hypede navne i hjemlandet. Derfor var det heller ingen overraskelse, at se sangeren på årets by:Larm program.

Da de summende gæster på spillestedet Blå kunne se glimt af frontkvinden imens bandet satte op, var det tydeligt at der var høje forventninger til den spirende artist – som i øvrigt for nyligt blev signet på Sony Music Norway, slap sin debutsingle “20 Something” bare en uge forinden og allerede nu er annonceret til blandt andet Øyafestivalen til sommer.

Spændingen som lå i luften aftog dog en smule, idet bandet og sangeren skulle lave lydprøve, lige før de gik på – som desværre er en lidt træls betingelse til sådan en festival som denne. Det fik dog ingen betydning, da de først gik på scenen. Med den velkendte “Don’t Call My Name” startede det 5-mands velspillende band – og allerede her gyngede salen med på den ‘bouncy’ bas- og guitarfigur.

Man kunne til tider høre en usikkerhed i KAMARAs vokal, men langt hen ad vejen kørte hun den hjem med charme og de velkomponerede popnumre, som var fyldt med funkede breaks og soulede korharmonier. Koncerten gav både plads til stille guitar- og klaverballader, hvor sangerens stemme for alvor kom til sin ret, men også mere clubbede elektropop tracks, der fik kildet publikums øregange og sveden til at dryppe. Under strobelyset blev det tydeligt, at KAMARA er et naturtalent på en scene, og allerede nu kan hun overbevise selv de mest skeptiske branchefolk om, at hun er en født stjerne.

Efter en mere rocket og rowdy omgang, som viste (endnu mere) af sangerens sassy attitude og knasende dybe klang, afsluttede bandet med det første officielle udgivne nummer “20 Something”, hvor sangeren igen kunne høste fra sin solide performer-evne med et bifaldende publikum. Der var ingen på spillestedet BLÅ, som gik skuffede derfra – tværtimod var jeg (og alle andre) overbevist om, at man netop havde været vidne til et af Nordens næste store stjerneskud.

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com