fbpx

FORPREMIERE: Daniel Joy bringer L.A.-pop a la The 1975 til Danmark

Foto: Mike Jellesen

Daniel Joy er på fredag ude med sin anden single, men denne gang er den selvskrevet og selvproduceret af kunstneren, og sangen er sluppet for hele turen gennem den store ‘labelmaskine’. Daniel Joy mistede nemlig sig selv i at være signet artist. Smuglyt singlen nederst i artiklen.

Efter at være signet hos Sonys sub-label disco:wax i 2 år, udkom musikeren fra Aarhus, Daniel Joy, med sin debutsingle “Too Into Me”. Desværre resulterede det også i, at han mistede sig selv i kampen om at tilfredsstille sit label. Om oplevelsen fortæller Daniel Joy selv:

– Jeg glemte hvad jeg ville med min musik, og hvad jeg ville sige med den. Til sidst havde jeg ingen idé om, hvem kunsteren Daniel Joy egentlig var.

Heldigvis er det nu lykkedes den poppede musiker, at vende det tomrum han oplevede efter bruddet, til en selvrealisering af, hvor meget han egentlig kan selv:

– Efter at blive tvunget til at stå på egne ben, kom min nye sang Honeymoon til. Den har ikke været igennem hele label-maskinen. Den er ikke blevet påvirket af en masse andre sangskrivere, producere og A&R’s. Jeg har selv skrevet den, og produceret den. Den er ikke perfekt, men den er mig.

Singlen “Honeymoon” handler om at være nyforelsket. Mange kan nok blive enige om, at det er en af de bedste følelser i verden, men samtidig er det – som ordet antyder – ikke noget der varer ved. Man ryger ind i for mange hverdags-rutiner, og alt bliver lidt mere kedeligt. Daniel Joy fortæller, at han altid ender i den samme diskussion om, hvorvidt det er værd at kæmpe for, at få denne følelse tilbage.

Den aarhusianske sanger og sangskriver trækker især sin inspiration fra de pop-artister der springer ud af L.A.-miljøet i øjeblikket, såsom Lauv, LAVY, joan og The 1975. Det høres også tydeligt på det elektronisk producerede track, der bæres af en funky basgang, ørehængende guitarrifs og en let genkendelig melodi, der leveres af Daniel Joys behagelige og stærke vokal. Skal man nævne nogle lidt større navne, bringer hele kompositionen associationer til Charlie Puths elektroniske pop-univers, med uimodståelige melodier og hooks. “Honeymoon” er altså en yderst vellykket single fra DIY-musikeren Daniel Joy, og vi glæder os til at se, hvad fremtiden byder af dansabel pop fra musikeren.

Vi har fået lov at afholde en eksklusiv forpremiere på singlen, der først udkommer på diverse streamingtjenester på fredag. Giv den et lyt her:

Tags:
Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com