fbpx

GrimFest tilføjer endnu otte stærke navne til plakaten

Foto: Calby // Yannick Wolff

Det begynder endelig at smage lidt af forår med de mange festivalsannonceringer der springer frem for tiden, og denne gang er det Aarhus-baserede GrimFest der har gode nyheder til os.

Kort før årsskiftet bragte GrimFest de første otte navne på plakaten til årets festival, der løber fra torsdag den 30. juli, – lørdag 1. august på Grimhøjvej i Brabrand. Nu har GrimFest netop annonceret atter otte artister, der skal spille til årest festival, og plakaten er derved spækket med endnu flere spirende stjerneskud.

Vi er især begejstrede for at se det by:larm-aktuelle band PATINA på listen over dagens annonceringer. Bandet er stormet mod toppen i raketfart siden deres debut i 2018. De har blandt andet været support for Barselona, spillet en anmelderrost koncert på SPOT-festival sidste år, og blev derudover udnævnt til vinderne af KarriereKanonen 2019, hvor de i den forbindelse også gav en mindeværdig koncert på Smukfest. Bag det succesfulde band finder man Gregers, Mads og Søren, der alle er både trommeslagere og sangere i bandet – på skift, vel at mærke. Den Svendborg-baserede gruppe har i forlængelse af deres mange live-performances formået at skabe et ry om sig, som et live-band man bare opleve. På scenen vokser bandet sig fire mand stærkere, og man fornemmer altid at der er et eller andet på spil – man keder sig altså aldrig. Vores skibent beskrev det dansksprogede band som en moderne version af Gnags, da deres single “giv_tid_giv_slip” kom ud tilbage i april. Det er altså ikke en koncert man vil misse på årets GrimFest.

Et andet udpluk fra den danske upcoming musikscene er den talentfulde dansker Ida Laurberg. Ud over at være en af VEGA’s udvalgte, skal den kun 19-årige sanger altså også spille på GrimFest til sommer, og der er lagt op til et overbevisende live-show. Da vi snakkede med Ida Laurberg tilbage i januar, kom vi blandt andet ind på, hvordan hun stræber efter at skrive tekster, der ikke bare handler om forelskelser og fyre, hvilket er et friskt pust til popscenen. Udover disse to spændende artister, glæder vi os også til igen at opleve et spektakulært show fra Zar Paulo, der er endnu en spire fra det kreative aarhusianske musikmiljø. Zar Paulo var en del af Smukfests Live Camp lineup i 2019, hvor upcoming artister bliver udvalgt af diverse mentorer – blandt andre Bands of Tomorrow og KarierreKanonen – til at spille koncerter på campingområdet kærligheden. Om Zar Paulos koncert på Smukfest, skrev vores skribent:

– Kvintetten Zar Paulo har en lyd, der læner sig meget op ad et dansksproget alternativt band som Minds of 99. Heldigvis viste gruppen fra Århus, at de også havde deres egen unikke DNA, (…) og den yderst lovende og mystiske frontfigur Emil Vam fungerede som taknemmelig og overlegen vært for eftermiddagens begivenhed.

Derudover gæster den fremadstormende kunstner Calby også festivalen til sommer, hvis lyd er kompromisløs på mange måder. Der optages på gamle spolebåndsoptagere og rørmikrofoner, og produceres ud fra dogmet om, at en sang skal lyde godt med kun tre instrumenter – ellers bliver den skrottet. Musikken er tidsløst, og vokalen fra Mik Thybo – manden bag aliaset Calby – er en fortryllende oplevelse i sig selv. Vi var på redaktionen ret så begejstrede for hans debutsingle “The Everyday Bit”, og udnævnte ham også som et navn man bør holde godt øje med i 2020.

Der er altså allerede – med blot 16 navne på plakaten – lagt op til et brag af en fest i Brabrand til sommer på GrimFest 2020.

Alle dagens annonceringer:

Allan Olsen
Calby
Ida Laurberg
Jonah Blacksmith
PATINA
Total Hip Replacement
William Crighton (AUS)
Zar Paulo

Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com