fbpx

Heartland løfter sløret for programmet til årets Prxjects Stage – glæd dig blandt andre til Bette, Søn, School of X og Lord Siva

Foto: Selina Gin // Bobby Mandrup

Heartland Festival er klar med årets program for deres musikscene Prxjects, der præsenteres i samarbejde med Mercedes-Benz, og på listen findes nogle af Danmarks mest fremadstormende kunstnere lige nu. Derudover annoncerer festivalen også et nyt formiddagsjazz-format, der vil foregå på scenen.

I 2018 lancerede Heartland Festival scenen Prxjects Stage i samarbejde med Mercedes-Benz, og siden da har talrige danske stjerneskud såsom First Hate, FRAADS, Erika De Casier, Goss og CHINAH gæstet den intime scene. Signe Christiani fra Prxjects by Mercedes-Benz fortæller:

– Det er vigtigt for os, at man på Prxjects Stage kan komme tæt på tidens mest interessante artister; nogle som allerede er i gang med at skabe en fremdriftig karriere – og andre som først lige er gået i gang med at udfolde deres talent.

Nu er Heartland Festival klar med programmet for Prxjects Stage 2020, og plakatens navne tæller blandt andre den allerede veletablerede musiker Lord Siva, der har haft talrige tracks på hitlisterne i Danmark. Derudover finder vi også den ukronede danske R&B-dronning Bette, der i november fik os alle til at synge genkendende med på nummeret “Mærker”. Bettes uimodståelige pop kommer med en garanti for store smil og fede moves foran scenen til sommer. Også det selvudnævnte ‘smadderpop’-band Søn vil indtage scenen med deres dansksprogede poetiske lyrik og dynamiske lyd. De spillede sidste år et par uforglemmelige koncerter på både Voxhall under SPOT Festival, og Rising-scenen på Roskilde Festival, og vores skribenter var mildest talt blæst bagover af fascination begge gange.

Man bider derudover især mærke i navnet Selina Gin, der nok er bedre kendt som forsanger i det nu opløste band Nelson Can. På festivalen til sommer vil hun optræde med sit soloprojekt – sammen med sit band The Iconics. Vi glæder os til at se, hvad den succesfulde sanger og sangskriver har med til os på Prxjects Stage til sommer.

Heartland har i dag også løftet sløret for, at de i år lancerer et helt nyt tiltag, som de kalder Formiddagsjazz. I samarbejde med Jonas Visti fra P8 Jazz inviterer festivalen sine gæster til at koble af til lyden af dansk jazz i de hyggelige omgivelser omkring Prxjects Stage. Her er det den aarhusianske trio Athletic Progression og den dobbelt DMA-vindende duo Svaneborg Kardyb, der får lov at vække festivalpladsen med deres hver i sær unikke – og selvfølgelig jazzede – lyd.

Popduoen Blikfang, eksperimenterende Takykardia, fortryllende Awinbeh, single-aktuelle BishBusch (der udgiver debutalbum i start marts) og det elektroniske stjerneskud School of X er i den grad også kunstnere, som vi ser frem til at opleve på Prxjects Stage til sommer.

De 11 annoncerede artister er:

Athletic Progression
Awinbeh
Bette
Blikfang
BishBusch
Lord Siva
School of X
Selina Gin & The Iconics
Svaneborg Kardyb
Søn
Takykardia

Heartland Festival udspiller sig fra den 29. – 31. maj på Fyn i Egeskovs Slotspark.

Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com