fbpx

School of X er gået sammen med Lord Siva på ny magisk single

Foto: Fryd Frydendahl

Den fremadstormende artist er klar med sit første udspil til sit kommende debutalbum, der udkommer senere i år.

Den københavnerbaserede Rasmus Littauer, som er musikeren bag School of X, debuterede i sommeren 2017 med singlen “Forever”, og senere samme år udkom debut EP’en Dream. Sidst vi hørte fra ham var i november 2019, hvor han udgav EP’en Destiny. Rasmus Litauer er intet mindre end et multitalent, da han både er producer, sanger og sangskriver og derudover spiller han også trommer, og er kapelmester for MØ.

School of X er nu gået sammen med Lord Siva på den splinternye single “Collarbone”. Det er en kraftfuld melankolsk sang, der er bliver båret af trommer og guitarriffs, men mest af er tekstuniverset og vokalen i front. Med stærke vokalpræstationer fra både School of X og Lord Siva, bliver nummeret til en smuk og stemningsfuld oplevelse.
Rasmus Littauer fortæller selv om sangen:

De mange fragmenter i vores tekst fremkalder et væld af billeder og følelser hos mig, der snor sig omkring det samme tema. Det der med at være vildt forvirret og vildt besat på en gang. Det er vildt berusende og
vildt hårdt.
 

Collarbone” har Rasmus Littauer mikset sammen med Chris Tabron i New York, og singlen er første udspil fra det kommende album.
Om processen med det kommende album fortæller Rasmus Littauer:

Da jeg skrev Destiny-sangene, arbejdede jeg også på nogle numre, hvor jeg havde behov for at skrue tempoet lidt op og åbne op for samarbejder. Derfor er der mange flere, der har været med til at lave “Collarbone” og mit kommende album, end der var med til at lave Destiny (EP). For eksempel spiller Mauro Refusco (David Byrne) percussion på nummeret, Lord Siva synger c-stykket og min tætte samarbejdspartnere Yangze, Vera, Mads Koch og Spencer Zahn har også været inde over. Det er stadig mig, som producerer numrene, og det er egentlig en ret personlig sang, som viser en ny side af School of X.

Den nye single “Collarbone” er et flot udspil, og Lord Siva er virkelig med til at tage denne sang til nye højder. Dette collab er helt igennem en uforudsigelig og smuk sammensætning, som vi er helt vilde med.

Det tegner til at blive et stærkt år for School of X, der oven i købet også netop et blevet annonceret til Heartland Festival 2020.

Lyt til den nye single “Collarbone” fra School of X feat. Lord Siva:

Arense Elvira Riis Warny
Arensewarny@bandsoftomorrow.com