fbpx

Ugens Uimodståelige // Uge 8

Foto: ELBA // Zuhal Kocan

UIMODSTÅELIGE er listen, der sætter gang i din weekend og giver dig det ugentlige overblik over de største hits og de mest iørefaldende sange – fra de helt store stjerner til spirende kunstnere. Læs om vores tre favoritter og dyk ned i resten af godterne herunder.

ELBA – “WYNH” 

Den 25 årige sanger og sangskriver ELBA, med det borgerlige navn Ellen Bathum, debuterede tilbage i november 2018 med singlen “Antidote”, og har senere hen udgivet en håndfuld singler, blandt andet udgav hun senest singlen “Dirty Footprints”, der gjort stort indtryk på os. Med sin selvsikkerhed og stærkt definerede udtryk har hun bestemt gjort sig bemærket på den danske musikscene, og hun har blandt andet gæstet Alive Festival, SPOT Festival og Roskilde Festival, hvor vores anmelder var så begejstret, at hun var nødt til at give ELBA topkarakter. I løbet af foråret kan man opleve hende live på hendes danmarksturné. ELBA udkommer i dag med sin første udgivelse i 2020, nemlig sangen “WYNH”, og foruden singlen er hun klar med sin debut-EP, som udkommer senere på året. Sangen er, lige som hendes andre udgivelser, en god feststarter. Med det elektroniske poppede lydbillede bliver hendes stil totalt stærk og karakteristisk. Hendes stemme er skarp og hendes melodier, der bliver båret af gennemtrægende synths, er utrolig catchy. Vi er vilde med ELBAs vilde udtryk og glæder os utroligt meget til at følge hende på sidelinjen.

AyOwA – “Amoeba” 

Den danske duo AyOwa, der består af sangerinden Hannah Schneider og producer Nicolai Kornerup, udgav deres debutsingle “Sommer” tilbage i foråret 2016, og har siden da udgivet sange som “Alt Det Du Ku” og “Farvel”, og mange flere smukke udgivelser. I dag er duoen klar med en ny single, der er første udspil fra debutpladen Amoeba, som udgives i september 2020. Singlen med samme navn som albummet, er en del af dobbeltsinglen “First Frost/Amoeba”, som er AyOwas første sange på engelsk. Deres tidligere udgivede sange har nemlig været med danske tekster, som alle emmede af poetiske lyriske strofer. Men deres engelsksprogede tekstunivers har vist sig, at være lige så poetisk og dragende. “Amoeba” er en utrolig stærk sang, der bærer præg af en minimalistisk elektronisk produktion, der går lige ind i sjælen når man lytter til den. Deres lydbillede er drømmende og melankolsk og giver et lettere mystisk udtryk. Hannah Schneiders totalt fejlfrie vokal står knivskarpt, og bliver understøtter af meget rumklang igennem hele nummeret. At lytte til “Amoeba” er en oplevelse for sig selv, og man bliver fra første sekund draget ind i et fængende og kraftfuldt univers. Vi kan slet ikke få nok af den karakteristiske duo.

Goldie 6is – “Kommer Ind”

Hvis du nogensinde har undret der over, hvad der ville ske, hvis man skruede op for Tessa’s vilde eksplicitte tekster, og blandede det med en snert af Cardi B’s attitude, og tilsatte M.I.A’s lækre urbane beats, så får du Goldie 6is. Den danske rapper Glodie Topenya, der voksede op i skanderborg, har for alvor sat sit præg på den danske urban-rap scene. Goldie 6is er et frisk pust til dansk musik, og har med sin sang “Basic Bish” skrevet en anthem for alle kvinder, der skiller sig ud, og ikke finder sig i noget som helst. Hun har virkelig vist Danmark hvem hun er, og hvad hun er kommet for, og med sit kommanderende og respektindgydende flow, trækker hun tråde til den tidsløse New York hiphop-vibe. Hendes nye single “Kommer ind” er, præcis lige som de andre sange, et udtryksfuldt nummer, der på alle måder bryder grænserne, og viser hvordan hun er bannerfører for en ny og tiltrængt opdatering af den danske musikscene. Goldie 6is kan i øvrigt skrive Roskilde Festival på sit CV og derudover har hun været på turné med Iris Gold. I år kan man opleve den blomstrende rapper på Journey Fest 2020 og på Spot Festival 2020.

Ellers Tilføjet:

HALIE – “Good Kids”
Svea – “Numb (feat. Ernia)”
Nikotin – “Derfor” 
Jonathan Floyd – “Ser Meg” 
¡BangBang Watergun! – “Disperse”  
Dion Isaiah – “Get back to you” 
Guds Pengar – “Bussen” 
Nahme – “Empty Promises” 
The Great Dictators – “Play Dead Together” 
Grimes – “Delete Forever” 
Coach Party – “Breakdown” 
Donna Lugassy – “Coldest” 
Feng Suave – “Toking, Dozing”
Bathsheba – “Blind”
FOOL – “Kids”
Grace Abrams – “21”
GRACEY – “Gone”
Isaac Dunbar – “makeup drawer”
Erin Bloomer “Second Best”
Trippie Redd “The Way”
L:U:N:A – “ASP”
KOPS – “Part Of Life”

Arense Elvira Riis Warny
Arensewarny@bandsoftomorrow.com