fbpx

Ugens Uimodståelige // Uge 9

Foto: Nápoles // Gustav Lilliehorn

UIMODSTÅELIGE er listen, der sætter gang i din weekend, og giver dig det ugentlige overblik over de største hits, og de mest iørefaldende sange – fra de helt store stjerner til spirende kunstnere. Læs om vores tre favoritter, og dyk ned i resten af godterne herunder

June – “Ambulance”

Trioen June bestående af vennerne Celine Svanback, Jeppe London og Lauritz Emil, er ude med deres tredje nummer – der rent tematisk i sandhed er et fredagsnummer. Celine forklare om sangen:

– “Ambulance” handler om at have en fed tid med en man møder til en fest, hvor man måske bliver lidt for fuld og lidt for overmodig, og jeg håber, at sangen får folk til at tænke på de sjove og vilde aftener de har haft med venner og kærester i byen, og får et smil på læben, og kan genkende nogle af situationerne.

Den historienfortællende sang er poppet, gennemført og med stort potientiale til at nå ud i alle afkroge af Danmark. Tracket kommer lige i hælene på de to tidligere stærke udgivelser i form af førstesinglen “Chills” og opfølgeren “A Little Messed Up”, der i den grad også er et lyt eller mange værd. De har udover dette lovende projekt, produceret musik sammen i musikkollektivet “Official Music”. Her har musikerne leveret musik til danske og internationale artister med stor succes.

Springer – “Protection”

I det kæmpe ocean af pop der hver dag flyder ud af højtalerne hele verden over, kan det være svært at skille sig ud. Ved første lyt lyder denne single fra den 23-årige musiker Jakob Emil Lamdahl også som et godt produceret klassisk poptrack. Men ved nærmere lytten er det tydeligt at høre artistens inspiration fra sin tidligere hjemmebane, nemlig punk-rockscenen. Med denne reference skabes der et unikt spændingsfelt mellem det eksperimenterende i form af lyde og udtryk og den velkendte 808 bass. Springer er blevet inspireret af 1960’ernes oprørssange til at skrive nummeret, der med flabet attitude omhandler politibrutalitet og hændelser fra hans eget eller venners liv. “Protection” er den første single fra den kommende EP “Bad Choice”, som vi glæder os til at lytte til.

Nápoles – “Slowzy”

Hvis du foretrækker at bruge din weekend i roligere omgivelser, eller har brug for noget blødt og healende til dine tømmermændsramte øregange, så har vi tilføjet nummeret “Slowzy” til at få dig helt ned i tempo. Dette dugfriske R&B-nummer fra svenske artist Nápoles er en helt igennem lækker lounge og solskins-chill oplevelse. Tracket bliver løftet til svævende højder af Nápoles vokal, der siden 15 års alderen er blevet forfinet i diverse gospelkor. På flere måder er der tale om en multikunstner, der har gang i diverse projekter, med blandt andet DJ’ing, og som en af grundlæggerne af kollektivet “Ladieslovehiphop”, der i dag er en kreativ virksomhed, der specialiserer sig i skabe musikalske oplevelser. Med den progressivitet er det her heller ikke sidste gange, vi flader ud i sofaen, og får weekends chilleren på til toner fra Nápoles.

Ellers tilføjet:

Betty Bass – “Late Night Call”
Chresten – ”Du Kan Sige Det Til Mig”
Clara & Lord Siva – “Nobody’s Lover”
Elo Kay – ”Guess We Made It”
Emily Simbi – ”What You Can’t See
Favours – ”She is Soul”
FVN – ”Like Boom”
Frank Moyo – ”Freind of Mine”
FUSIA – ”Give Up”
Joesef – “Think That I Don’t Need Your Love”
Jonas Schmidt – ”Wait For Me”
KIOWA – ”Burden”
Mags – “all i hear (dada)”
Mats Wawa – “Byrds”
M.I.L.K. – ”VCR”
Neon Priest – ”Red Light”
PowderCloud – ”Without You”
Ring Them Bells – ”Favorite Gun” 
Select Captain – “Get Me out of Here”
Shihab – ”Jeg Vil Blive”
Spring & I – ”Crying 4 You”
Ted Jasper – ”Too Worried”
To Absent Friends – ”Take It Or Leave It”

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com