Ugens Upcoming: HVEM

Foto: Linda Henriksen

Den spirende duo udgav deres debutsingle i starten af året og giver os de fedeste elektroniske vibes. Læs meget mere om dem her.

Den dansksprogede elektro-poppede duo HVEM, bestående af Emilie Kastrup og Jeppe Næss-Schmidt, er aktuel med debutsinglen “Alt På Spil”, som udkom i slutningen af januar. Det blomstrende band viser et klart billede af deres univers på sangen, hvor man blandt andet oplever et melankolsk og minimalistisk udtryk. Med en dyb og fejlfri vokal kombineret med lækre elektroniske elementer bliver bandet HVEM altså dannet. Vi er meget spændte på, hvad fremtiden bringer for den skønne duo. Du kan lære dem meget bedre at kende lige her.

Hvem er HVEM?

… eller en dansksproget elektronisk duo bestående af Emilie Kastrup og Jeppe Næss-Schmidt

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

– Vores lyd er en blanding mellem mørkt og tungt, lyst og fint. Til dels voldsomt, men samtidig ungdommelig skrøbeligt. 

Hvordan startede I?

– Det hele startede med en udfordring på den højskole, hvor vi mødte hinanden for et par år siden. Vi skulle nå at lave en EP på én uge. Vi boede praktisk talt i et lille bitte studie i de syv dage og gik nærmest kun ud for at spise. Da vi kom ud på den anden side, var produktet faktisk blevet rigtig fedt, og vigtigst af alt havde vi det virkelig sjovt imens. Så vi kom frem til, at et samarbejde mellem os kun kunne blive godt.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

– Oftest udspringer vores musik af små underlige idéer. Det kan være, at den ene af os finder en fed lyd, som vi bruger som udgangspunkt til et nummer. Det kan være alt fra et larmende køleskab til en hoppende ping pong bold, der bliver vendt, drejet og klippet i. Eller bare den helt klassiske – hvor vi leger rundt med nogle akkorder på keys og nynner os frem til en fed melodi. Det kan også foregå sådan her:

Jeppe finder en tacky 80’er synth frem. Emilie siger nej. Emilie siger, at hun vil lave noget kor i kanon. Jeppe siger nej. Vi finder en mellemvej. 

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

– Vi er efterhånden kommet frem til at vores musiksmag stikker lidt i forskellige retninger. Forskellen kommer nok af, at Jeppe lytter mest efter produktionen i et nummer og Emilie mest efter sangskrivningen. En forskel, der faktisk er virkelig fed, når det kommer til vores egen musik – men gør, at vi nogle gange er lidt uenige om andres. Nogle, som vi i hvert fald kan blive enige om, er pisse fede, må være kunstnere som Bon Iver, James Blake, Lydmor, SOHN, Alt-J, BANKS, Björk.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– “Anyone” af Chinah. Mega episk album. Eller SOHN’s Tremors

Hvad er I igang med lige nu? (på musikfronten)

– Vi har arbejdet længe på vores kommende EP, der meget snart skal se dagens lys. Det glæder vi os super meget til. I sidste uge udgav vi også singlen “Alt på spil”, og vores anden single er lige om hjørnet. Derudover skal vi spille en fed koncert på URBAN13 her d. 28 februar. Så kom og lyt!  

Hvad er drømmen?

– Drømmen er at lave lige præcis den inderlige musik og lige præcis den tankevækkende liveoplevelse, der gør, at folk kommer igen efter mere. OG mindst lige så vigtigt er det, at vi bliver ved med at have det sjovt, med det vi laver.

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Der må vi sige “Alt på spil”. Det er den eneste, vi har ude lige nu. Og den er ret fed.

Hvis jeres musik var en drink, hvilken ville den så være? 

– Gin og tonic. Fordi vi begge elsker en god G&T, og fordi vi synes, vores musik er genial, efter vi har drukket et par. 

Arense Elvira Riis Warny
Arensewarny@bandsoftomorrow.com