Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 9

Foto: Blondage // Pernille Smith-Sivertsen & Zille Bostinius

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. I denne uge har vi samlet fem vidt forskellige udgivelser, så der burde være lidt til enhver smag. Det poppede udtryk har vi med i alle former og farver, og så er der også sneget sig en ny hårdslående punk-udgivelse på listen. Vi har store kunstnere som endnu engang overrasker og begejstrer, og spritnye som viser hvor stærk den danske upcomingscene er. Vi glæder os ualmindeligt meget til at råhøre alle udgivelserne i løbet af weekenden, om det er på dansegulvet eller med tømmermænd, så er der et album til det. 

Blondage – I Love Music (EP)

Den tidligere duo Blondage, udgiver i dag første EP som soloprojekt af Pernille Smith-Sivertsens, og vi har glædet os, kan vi godt fortælle jer. Vi har været begejstret for de tre singler ”Breakfast in Bed”, ”Juice” og ”Over It”, og i dag udkommer hele EP’en med alle seks numre. Det er god gedigen pop, med en masse effekter, elektronisk trommebeat og synthbas, men også de mere rolige næsten akustiske popnumre. Stemmen er kælen og teksterne interessante. Hvis man er på by:Larm disse dage spiller Blondage i morgen lørdag, og vi glæder os til at opleve Pernille live

Christine and The Queens – La vita nuova (EP)

Hun behøver snart ikke nogle introduktion Héloïse Letissier, eller som vi kender hende bedst Christine and the Queens. Hun er et fuldkommen fantastisk live-act, og vi var vilde med hende på sidste års roskildefestival. Nu er hun ude med en ny EP La vita nuova – det nye liv. At en stor kunstner også udkommer med en EP efter mange albumudgivelser, er begyndt at blive reglen frem for undtagelsen. Dette er dog ikke bare en EP, men også en kortfilm, hvor alle sangene danner ramme om en 14 minutter lang video, fyldt med forskellige referencer til monstre og eventyr. Vi var vilde med singlen fra albummet “People, I’ve been sad” og vi må bare sige, at de fem andre numre på udgivelsen følger trop, vi ved ikke om vi skal græde eller danse. Se kortfilmen her:

Den Fjerde Væg – Jamais Vu

Bandet Den Fjerde Væg har lavet musik siden 2007. Kvartetten er nu blevet en trio, og har derfor været tvunget til at arbejde med deres musik, på en anden måde, end de plejede. Det er der kommet albummet Jamais Vu ud af, som oversat fra fransk betyder ’aldrig set’, og som er begrebet for når kendte situationer eller ting pludselig er ukendte – altså det modsat af deja vu. Denne følelse stiftede bandet bekendtskab med på tidspunktet omkring pladens tilkommen. Albummet er en bred vifte af numre og farver. 11 forskellige sange, der benytter sig af både det elektroniske udtryk og det helt akustiske. Små fine talende tekstbidder binder albummet fint sammen. Dejlig lytning til weekenden.

sir Was – Letter (EP)

Svenske Joel Wästberg, nok bedre kendt som sir Was, er multi-instrumentalist og genre-bending sangskriver. Han er på listen over de 25 internationale must-sees på by:Larm og kan opleves på festivalen i aften. I dag er han udkommet med en ny udgivelse, nemlig EP’en Letter. Vi var rigtig glade for singlen “Don’t Wait For Me”, og er blevet ligeså begejstrede for EP’ens to andre numre “Letter” og “This is My Bonus”. Reelt indeholder udgivelsen fire tracks, da “Letter” også er på som en 37 sekunder kortere radioedit. Udgivelsen er ment som et kort efterskrift af sir was’ seneste album Holding On To A Dream, og indeholder en del af de samme temaer, som det væsentlig længere album. Det er en sprød udgivelse og vi glæder os til at drikke øl med sir was’ Letter senere. Er man ikke på by:Larm disse dage, er det muligt at opleve ham den 10. marts i København i Vega som support for Little Dragon.

Writhe – Writhe (EP)

Hvis man kan lide larmende punk, så er de tre gutter i Writhe, Nick Magnusson, Tobias Hendil og Anders Vestergaard lige sagen. De har med deres selvbetitlede debut-EP sat gang i festen. Med den klassiske vrede og desperation som man kender fra klassisk punk, fortæller de fire sange på udgivelsen en historie om selvhad og frygten for apokalypsen. Men hist og her dukker en følelse op om sammenhold og et lille lysglimt skimtes mellem de aggressive tekster. Med højt tempo, en masse energi og rå guitar værner de om punkens fornemme tradition i Danmark. Er man vild med Writhes EP, men synes at musikken skal opleves live, så spiller drengene hos Metanoia på Nørrebro i aften. 

Gå heller ikke glip af:

Autre Monde – The Imaginary Museum
Cold Beat – Mother
Franc Moody – Dream in Colour
Hudson Taylor – Loving Everywhere I Go
Kasador – Brood & Bloom (Deluxe)
Lucifour M – Due (EP)
Seth Anderson – We Could Be
Soccer Mommy – Color Theory
Stars and Rabbit – Rainbow Aisle
Tycho – Simulcast

Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com