Koncertanbefalinger // Uge 11

Foto: Marshall Cecil // Malik Grosos

Denne uges koncertanbefalinger byder på alt lige fra grænsesøgende pop til intim rock. Vi har samlet en masse forskellige oplevelser, så hvad enten du er til inderlige guitarmelodier, eller energiske synths, vil der forhåbentlig være noget for dig i blandt.

VEGA|ARTS: Excelsior + Tori Wrånes

Hvornår: Torsdag den 12. marts
Hvor: Lille VEGA

I maj sidste år lancerede VEGA sit nye projekt VEGA|ARTS, som skal præsentere ambitiøs og grænsesøgende samtidskunst og give nogle nye, anderledes kulturoplevelser. I denne omgang er det performancekunstner Tori Wrånes og musiker Excelsior, som vil dele Lille VEGAs scene. Den norske vokalist og billedkunstner Wrånes har turneret verden rundt med sine omfattende installationer, der ofte forsøger at skubbe til de vante rammer og koble ellers uforenelige størrelser – blandt andet ballet med kraner og operasangere på cykler. Hvad der kommer til at ske, når den grænsebrydende kunstner finder sammen med Excelsior er ikke til at vide – for Anja T. Lahrmann, som står bag projektet, har længe været en fremadstormende figur i den danske eksperimenterende undergrund. På sit debutalbum O Horizon fra november forenes alt fra pop, folk og mere barok-inspirerede kompositionsteknikker – så det kan næsten ikke blive andet end en unik helhedsoplevelse på torsdag.

M.I.L.K.

Hvornår: Lørdag den 14. marts
Hvor: Hotel Cecil

I forbindelse med Emil Walt’s, også kendt som M.I.L.K., debutalbum bliver der afholdt en koncert blot en enkelt dag efter udgivelsen. Sidst vi hørte fra den ukronede pop-prins var i slutningen af februar med singlen “VCR”, som virkelig gjorde os spændte på det kommende album. Den danske artist har i hvert fald gjort sig stærkt bemærket på den danske pop-scene siden debuten i 2016, især med hits som “Jet Ski” og “If We Want To”. Musikken emmer af lækre pop-vibes, der kan tage dig direkte tilbage til den varme sommer, på en ellers grå vinterdag. Derfor vil der også være god grund til at tage et smut forbi Hotel Cecil på lørdag, og tage forskud på den varmere del af foråret.

Marshall Cecil

Hvornår: Lørdag den 14. marts
Hvor: Lille VEGA

Det eksperimenterende elektro-pop band Marshall Cecil har siden deres debut i 2017 med sangen “Going Up / Going Down” bestemt gjort sig bemærket på den danske musikscene. De har annonceret et debutalbum der er klar blot to dage før koncerten i Lille Vega og albummet kommer til at tage navn fra deres debut single. Deres svævende og genreudforskende univers har op til flere gange imponeret os, men især deres koncert på Roskilde Festival i 2018 slog benene væk under vores anmelder, som gav trioen topkarakter. Der er altså lagt i kakkelovnen til noget af en koncertoplevelse når Marshall Cecil gæster VEGA.

Dusin

Hvornår: Lørdag den 14. marts
Hvor: Walthers Musikcafé

Der kan efterhånden ikke herske nogen tvivl om at vi er ret vilde med den skønne dansksprogede duo Dusin. Tilbage i slutningen af januar udgav de albummet Ærlige Løgne, som er en samling af velskrevne og elektro-poppede sange. Koncerten på Walthers Musikcafé var en del af vores anbefalinger til hvilke oplevelser vi mente var værd at prioritere på musikcafén. Det skønne poetiske tekst univers vil sammen med de smukke produktioner fylde musikcaféen op med skønne toner, der bestemt vil være en oplevelse værd. Hvis du kunne tænke dig at lære Dusin bedre at kende kan du læse vores interview med dem lige her.

Big Thief

Hvornår: Søndag den 15. marts
Hvor: Voxhall

Den amerikanske kvartet Big Thief udgav hele to fulde albums i 2019 – først U.F.O.F. og senere opfølgeren Two Hands der begge fik en del ros med på vejen. Vores egen anmelder tildelte blandt andet det sidstnævnte fire ud af fem stjerner, og med god grund, for det er sjældent at man støder på et band der balancerer så perfekt mellem intimitet og skrøbelighed, med en så stor musikalsk overlegenhed, som Big Thief gør. Så tag forbi Voxhall på søndag og bliv suget ind i bandets unikke lyd med frontkvinden Adrienne Lenkers stærke og følelsesladede vokal i centrum.

Gå heller ikke glip af:

Elastik / Rasmus Brix solo – Mandag den 16. marts, Kulturtårnet på Knippelsbro
CECIL AM: Greta (live) + Go Go Berlin (Hybrid DJ-set) + DJs: Gisli Galdru + DJ Gul – Fredag den 13. marts, Hotel Cecil
Baest – Fredag den 13. marts, Pumpehuset

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com