fbpx

Nordiske Hits // Uge 11

Foto: Maddy // Petra Kleis

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Maddy – “Island”

Maddy er endnu et nyt skud på den solide nordiske popstamme. Med sine 21 år, er hun en gammel sjæl i en ung krop, der med sin melankolske og modne vokal leder tankerne mod store kunstnere som Senaibo Sey og Tones and I. Den stærke debutsingle “Island” bærer et stærkt budskab om at gøre hvad man har lyst til – selv når man står helt alene i stormens øje. Ingen mand kan være en ø, men det er Maddy. Den poppede produktion, og intense, ærlige vokal lover godt for Maddys fremtid på musikscenen.

Lasse Boman – “Down Drown”

Den energiske, indie-rockede Lasse Boman bærer en tung rygsæk, med hele 2 soloalbums, samt en tid som bandmedlem i blandt andet Gypsies og Are We Brothers?. På sin nye single “Down Drown” leverer Frederik Nordsø lækre galloperende trommer, mens tracket introduceres af en fængende guitar-lead. Lasses vokal er dragende og og hypnotiserende, og stemningen forstærkes kun af de lette harminoer, som lægges ubesværet over lead-vokalen. Sangen er som en spiral der bevæger sig endeløst nedad, ens man svinges med rundt. “Down Drown” er endnu et stærkt udspil fra den danske musiker.

Thea Nyboe – “Heroine”

Aarhus stopper aldrig med at levere absolut unikke og enestående musikere der især pibler frem, som forår og festival nærmer sig. Thea Nyboe er endnu et eksempel på dette. Selvom singlen ikke er en debut fra kunstneren, er det første udspil siden januar 2019, og der er derfor mange nye og spændende elementer at høre i sangen. Nummeret er en tilpas mundfuld silkeblød dreampop, hvor der leveres en ekstatisk elektronisk outro til slut, der lader lungerne tømme sig helt, for at lade frisk luft fylde dem ud igen.

Ellers tilføjet:

Alto Aria – “Your Eyes”
COUSIN – “Spare”
D/troit – “10 Outta 10”
Frau – “Love Is All Around”
HAYES – “Fuck This Place Up”
Hildur Höglind – “Mayday”
INTET – “The Row
KOPS – “Artwork”
Little Dragon – “Are You Feeling Sad?”
Mall Girl – “Love Me”
Oliver Lübbert – “Palle Alene”
Peg Parnevik – “Bad Bitch”
Rebecca Lou – “Fight Like a Girl”
saint the duo – “HEAVY”
Scarlet Pleasure – “Better”
Silja Sol – “Frodig”
Simen Mitlid – “Weeks”
Sondr – “Kids”
Sval – “Jealousy”
Teitur – “Holiday Inn”
The Little Hands of Asphalt – “Dystopian Sci-fi”
The William Blakes – “Lies”

Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com