Ugens Uimodståelige // Uge 10

Foto: Morten Lava // Adam Mason

UIMODSTÅELIGE er listen, der sætter gang i din weekend, og giver dig det ugentlige overblik over de største hits, og de mest iørefaldende sange. Vi har i dag skrevet om tre af dem. Denne gang skal vi ikke så langt væk fra landets grænser, og vi er glade for at præsentere en liste af glædespredere uden lige.

brenn. – “Bergen!!”

I denne uge har den norske duo udgivet en ode til Bergen, med det passende navn ”Bergen!!”. Den er skrevet efter den første koncert de spillede i Bergen, hvor de snart skal spille igen. Den korte sang, er som meget af brenns. andet musik, skørt, farverigt og en god blanding af alle mulige tossede indfald. Vi er generelt rigtig glade for brenn. på redaktionen, og vi har blandt andet skrevet om dem i forhold til 19 norske navne man skulle holde øje med i 2019. ”Bergen!!” er med på ugens liste over uimodståelige, fordi det er et nummer der får en til at smile, og letter den ellers lidt grå fredag. Den lækre guitarsolo i slutningen af nummeret (ja der sker meget på 1 minut) får en lyst til at smide sig ned på knæ og fyre op for den gode luftguitar. Hvis det er svært at glæde sig til weekenden, kan dette nummer helt 100 sætte i gang i de gode sager. Og synes man det er ærgerligt at nummeret er så kort, kan man uden forbehold bare sætte den på repeat (det har vi gjort). Et nummer der gør os glade i låget. 

Hildur Höglind – “Mayday”

Hildur Höglind er en svensk musiker og sangskriver fra Blekinge. Hun er blevet overdynget med legater fra de store kulturinstitutioner i Sverige, og med god grund. Hendes sange og produktioner bugner med guldkorn, og hendes nyeste skud på stammen ”Mayday” er ingen undtagelse. Omkvædet er som det skal være på sådan en fredag, catchy og sangbart. Hildurs stemme er behagelig og blender perfekt ind i den sjove produktion. Blandingen af akustiske og elektroniske elementer er ret oppe i tiden lige nu, men hvor Hildur skiller sig ud, er de lyde hun bruger. Udefinerbare perc-lyde pryder nummeret, og giver det en helt særlig lyd. Et lille stykke med spansk er også i nummeret. Der sker meget, men det er bare fedt, og skal nok give de lyttende varmen.

Morten Lava – “Plateaus”

Hjemme i Danmark har Morten Lava udgivet den nye single ”Plateaus”. Med indiepop og fix falset er nummeret helt sikkert en af de gode at starte fredag aften med. Teksten er inderlig og kærlig og man får lynhurtig lyst til at synge med på det iørehængende omkvæd ”And I’v been searching – and you’ve been hiding”. Sangen føles dejlig genkendelig, men bruger samtidig nogle lyde og instrumenter der normalt ikke høres i den slags popmusik. Det som bedst kan beskrives som jungle-perc og tropiske lyde der ligger perfekt i mixet, og gør nummeret rytmisk spændende. Det er næsten umuligt at sidde stille i kontorstolen til sådan et nummer. Her på redaktionen glæder vi os til at svinge det gamle træben til “Plateaus” i aften.

Ellers tilføjet:

Bendik – “For seint”
BROCKHAMPTON feat Dua Lipa – “Sugar” (Remix)
Elisha – “Good Human”
Empress Of – “Give Me Another Chance”
HAIM – “The Steps”
HUTS – “Falling”
Jeppe Kamper – “Hånd I Hånd”
Jessie Reyez – “ANKLES”
Ivan Ave – “Phone Won’t Charge”
Little Dragon feat Kali Uchis – “Are You Feeling Sad?”
Lola Young – “Pick Me Up”
Lotte – “Show Me Shadows”
Maddy – “Island”
Mall Girl – “Love Me”
Peach Pit – “Black Licorice”
Perfect Plush – “Show Me The Night”
Piscot – “Cash”
Pottery – “Take Your Time”
saint the duo – “HEAVY”
Scarlet Pleasure – “Better”
Sea Girls – “Why Won’t You Admit”
Sval – “Jealousy”

Følg Playlisten her:

Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com