fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 12

Foto: The Weeknd // Anton Tammi

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. I denne uge har vi samlet fem nye udgivelser, hvor der er lidt til enhver smag. Ugen har budt på udgivelser alt fra et alsidigt mesterværk fra en verdensstjerne til elegant og følsom powerpop. Det er meget der har fanget vores interesse og forhåbentlig vil der også være noget for dig at hente blandt vores anbefalinger der kan forsøde stuens lyd de lange dage derhjemme.

Áslaug – Áslaug (EP)

Den islandske sanger Áslaug, der er bosat i Holland, er i dag ude med sin selvbetitlede debut-ep. EPen indeholder fire smukke pop-numre med både power og elegance. Sangene indkapsler musikerens liv og relationer på fineste vis. Vi har taget taget os en snak med den talentfulde musiker i forbindelse med udgivelsen. Her er der mulighed for at lære kunstneren bedre at kende og læse om hendes vej mod udgivelsen af denne EP. Sammen med denne EP udgav Áslaug en kortfilm der havde premiere i dag kl. 11. Du kan se den dragende visuelle side til musikken nedenfor:

James Righton – The Performer

James Righton er tidligere medstifter af bandet Klaxons, og er nu ude med sit første debut solo album, med titlen The performer. Albummet samler op på klassiske elementer, fra bands lige fra R.E.M og Beach Boys til Roxy Music, og putter de forskellige elementer ind i den moderne kontekst der passer til årstallet. Plades titelnummer, behandler det ekstentielle skel der er mellem at være en performer og familiefar på en og samme tid – og hvordan disse to identiteter også kan forenes og komplimentere hinanden. Det er også det tema der går igen i løbet af de ni sange.

Lilla Parasit – Lilla Parasit (EP)

Der er nyt fra den svenske psykedeliske lo-fi folk scene. Bandet Lilla Parasit er i dag ude med et mini album. Udgivelsen er bandets første, og er en rundtur i diverse emner lige fra neoliberalisme til familieforhold. På udgivelsen bliver man også præsenteret for bandets fine lyd med og den overvældende og tunge energi, sangene også besidder. Gennemgående er de melodiske harmonier der får det hele til at gå op i en højere enhed.

Låpsley – Through Water

Engelske storhittede Låpsleys andet album har været længe ventet og endelig er det her. På pladen tager kunstnerens minimalistiske elektroniske pop skridtet videre. Produktionerne tegner levende lydbilleder og og musikerens unikke vokal giver gåsehud. Albummet fortæller om en kompliceret kærlighed der lakker mod enden og narrativet er smukt konstrueret fra start til slut. Numrene er perfekt til en eftertænksom fredag aften inden døre.  

The Weeknd – After Hours

Siden sangene “Heartless” og “Blinding lights” tog verden med storm, har vi ventet på det fulde album fra The Weeknd, der skulle samle disse to verdenshit op. Det album landede i dag under titlen After Hours, og er canadierens fjerde studiealbum. Gennem de sidste år har den melankolske rapper vist, flere sider af ham og byttet dystre fortællinger om sex og stoffer ud med en mere poppet lyd. På den nye plade får vi præsenteret beggedele. Albummet starter ud i det destruktive univers der er kendetegner for musikeren, men i løbet af albummet luller kunstneren os ind i en poppet disco synth danse kavalkade af det ene radio hit efter det andet. Dejligt at se de to vidt forskellige lydbilleder gå så godt sammen og forenes gennemført på værket. The weeknd annoncerede i starten af måneden “The After Hours Turen” der også runder Danmark med en koncert i Royal Arena den 3. november.

Gå heller ikke glip af:

Conan Gray – Kid Krow
Dizzy Mizz Lizzy – Alter Echo
Guds Pengar – Qute (EP)
Hege Bjerk – Kan Me Stoppe Tiå
Mads Fisker – Tidens Tendens
MYRKUR – Folkesange
Pavey Ark – Close Your Eyes and Think of Nothing
Petra und der wolf – Surface
The Animen – Same Sun / Different Light
TOMPAUL – Wallawer (EP)
Yael Naïm – nightsongs
YOUR LOVE – Overdressed (EP)
 

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com