fbpx

Virtuelle koncertanbefalinger // Uge 12

Foto: Lydmor på Northside 2019 // Mathias Bak Larsen

Da regeringen onsdag aften indførte forbud mod forsamlinger med flere end 100 deltagende, stod alvoren af coronasmitten klart. De mange koncerter, som skulle have fundet sted resten af marts, måtte enten aflyses eller udskydes. Dette påvirker både musikere og publikum, der i den kommende tid ikke vil kunne være sammen om livemusikken. Men heldigvis er nye virtuelle initiativer opblomstret, hvilket gør det muligt at holde liv i musiklandskabet, opleve og opdage musik sammen, blot i hvert vores fysiske rum.

Et af disse initiativer er Coronakoncerter.dk. I torsdags åbnede det virtuelle spillested, der hver aften kl. 20.00 vil livestreame koncerter med skiftende kunstnere. Koncerterne er gratis, men det er mulig at sende et frivilligt beløb som støtte til kunstnerne. Det er den danske musiker Mathæus Bechs der står bag initiativer og koncerterne bliver sendt fra musikerens dagligstue i København. Stuen har allerede haft en række gæster og vil i den kommende tid byde på endnu flere autentiske musikoplevelser på tværs af en bred genrepalette. To af de koncerter er med artisterne Lydmor og BishBusch.

BishBusch

Hvornår: Den 21. marts kl. 20.00
Hvor: Coronakoncerker.dk

Den danske musiker Søren Buschmann Friis, udgav i starten af måneden sit første debutalbum under kunstnernavnet BishBusch. På denne plade leverer musikeren sin guitarbaserede hverdagslyrik med en autotunet vokal, sammensat i simple kompositioner. Kunstneren, der tidligere har spillet i popduoen franske piger, har vist sig som værende en spændende aktør på den danske indiepopscene, der ikke er bleg for at eksperimentere og gå egne veje både på instrumentalsiden og i sit enkle tekstunivers. Det bliver spændende at se, hvordan BishBusch’s vil udfolde sig og sin musik live… gennem skærmen.

Lydmor

Hvornår: Den 22. marts kl. 20.00
Hvor: Coronakoncerter.dk

Der er ingen tvivl om, at når det kommer til hårdtslående elektropop med feministiske toner er den danske kunstner Lydmor ekspert. Musikeren er kendt for af være flittig på live-fronten og lader sig heller ikke slå ud af coronalammelsen. 2019 blev afsluttet på lovende vis med udgivelsen af singlen “Guilty (Kill Me)”, der er et storladent, detaljeret og yderst velproduceret nummer, som antyder den retning, Lydmor vil bevæge sig i i fremtiden. Mon ikke der vil blive rig mulighed for at danse lige så tosset man vil hjemme i stuerne, når artisten udfolder sin svævende vokal og rytmiske beats.

Hele programmet for Coronakoncerterne:

Dybfølt – Den 16. marts kl. 20.00
Mika Akim – Den 17. marts kl. 20.00
Jonas Due & Oilly Wallace – Den 18. marts kl. 20.00
Lucky Lo – Den 19. marts kl. 20.00
Oscar Mukherjee – Den 20. marts kl. 20.00
BishBusch – Den 21. marts kl. 20.00
Lydmor – Den 22. marts kl. 20.00
Julian Sveigaard Jørgensen – Den 23. marts kl. 20.00

(OBS! Der tages forbehold for ændringer)

Andre virtuelle koncerter

Og der er flere andre musikere, som også vælger at live-streame koncerter hjemme fra deres stuer og studier. Blandt andet spillede både Marshall Cecil og Fribytterdrømme i sidste uge koncerter for et online publikum. Af kommende livestreamkoncerter er blandt andet Dopha og Alexander Oscar, der begge vil spille nogle sange til løfte humøret.

Alexander Oscar

Hvornår: tirsdag den 17. marts kl. 16.00
Hvor:
Kunstnerens Instagramprofil

Alexander Oscar offentliggjorde tidligere i dag, at han vil gå live og spille nogle sange i eftermiddag klokken 16. Den aarhusianske musiker har charmeret sig ind på den brede befolkning i Danmark med sin energiske livekoncerter og pophits, der gør én blød i knæene. Et stjernefrø, der bestemt mestrer at skrive kærlighedssange, så de mærkes i sjæl og sind.

Dopha

Hvornår: fredag den 20. marts kl. 16.00
Hvor: Kunstnerens Facebookside

Fra Dophas barndomværelse i Romalt vil kunstneren på fredag spille nogle af hendes sange. Musikeren har tidligere gjort sig bemærket med den inderlige single “September til June”, hvor den dertilhørende musikvideo er optaget i selvsamme hjemstavn, som hun vil sende live fra på fredag. Vi glæder os til en anderledes liveoplevelse med den spirende artist.

Det er altså værd at holde udkig efter flere musikere, der muligvis vil benytte sig af teknologien til stadig at være sammen om musikken. Et af de steder, man kan holde øje med, er spillestedet Loppens facebookgruppe ‘Loppens Listening Booth’, hvor coronaramte musikelskere kan dele musik på tværs af landets skærme.

Så selvom koncertlandskabet ligger øde hen, er der heldigvis stadig liv i musikken rundt omkring i Danmark.

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com