fbpx

Yves Tumor udgiver en dobbeltsingle op mod albumudgivelse

Foto: PR

Ventetiden er snart forbi. På fredag vil Yves Tumor’s album, ‘Heaven To A Tortured Mind’ ramme gaden. På vej mod udgivelsen har den eksperimenterende artist nu løftet sløret for endnu en forventningsperle, nemlig singlen “Romanticist/Dream Palette.”

Vi har tidligere udvist vores begejstring for den amerikanske multiinstrumentalist og producer Yves Tumor, blandt andet i forbindelse med udgivelsen af nummeret “Kerosene!”. Denne gang er kunstneren tilbage med endnu en eksperimenterende psych-rock single, som faktisk er to i én. På pladen vil nummeret være delt op i to, men ifølge artisten skal disse to numre opleves som ét samlet stykke musik. Det ses tydligt med overgangen, der binder de to musiktrykker sammen. Her bliver man som lytter hvirvlet ind i en eksplosiv cocktail af fyrværkeri, trommesolo, spacesounds og shoegaze-guitaren, der febrilsk forsøger at holde melodien. Gennemgående for musikstykkerne er den ekspressive energi, den slørede grænse mellem moderne pop og psych-rock og kunstnerens evne til at skabe et eksperimenterende lydunivers.

På første del, “Romanticist”, får Yves Tumor fint besøg af Kesley Lu som gæstevokal, hvor det på den anden del, “Dream Palette”, er Julia Cumming, der agerer elegant kontrast til Sean Bowie’s mere hæse og rå vokal.

Yves Tumor og hans band er booket til at spillet en koncert i Lille Vega den 24. maj, og forhåbentlig vil det til den tid være muligt at opleve kunstnerens univers live. Men indtil da vil vi forventningfuldt se frem mod fredag, hvor vi kan høre “Romanticist/Dream Palette” i sammenhæng med de andre numre på den kommede plade.

Tags:
Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com