fbpx

De regionale spillersteder for 2021-2024 er udnævnt, men der er desværre ikke gode nyheder til alle

Foto: Orla Engstrøm på Loppen // Jonas Villadsen

Den 29. april har Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik udpeget de spillesteder, der kan kalde sig regionale spillesteder i perioden 2021- 2024. Med titlen hører et årligt statstilskud på mellem 1,0 og 3,6 mio. kr. pr. spillested og det store ansvar om at brede den rytmiske musik ud i hele landet i form af mange forskellige genre.

Titlen som regionalt spillested udpeges blandt ansøgerne af spillesteder, der modtager kommunal driftsstøtte og udvælges for en fireårig periode. I går blev det offentliggjort, hvilke steder der i denne omgang er blevet valgt. Ud af feltet af 26 ansøgere er 19 spillesteder blevet udpeget, heriblandt VEGA og Alice i København, Godset i Kolding, Posten og Dexter i Odense, Train i Aarhus og Gimle i Roskilde. Som nye navne på listen af regionale spillesteder ses Kulturværftet i Helsingør og Paletten i Viborg. Disse skal være med til at fremme vækstlaget af eksperimenterende genre, ved at brede musik af høj kvalitet ud i hele landet og dermed skabe gode udviklingsmuligeder for spirende talenter.

Dog er denne nyhed ikke lige god for alle. Blandt de syv ansøgere der har fået et afslag, er Loppen i København. Også den jazzede og folkede Atlas scene i Aarhus, der er en del af Voxhall fonden, er blevet fravalgt, da de penge der tilfalder Voxhall fonden er forbeholdt Voxhall scenen. Disse spillesteder er ikke blevet udpeget og kan derfor ikke se frem til den fireårige økonomiske driftstøtte fra 1. januar 2021. En af grundene til at bland andet Loppen er blevet fravalgt, er at Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for Musik ser, at spillestedet kan fortsætte dets virke ved at blive ved med at være støttet af en honorarordning.

Dog kan en fremtid med smallere økonomisk råderum få stor betydning for både Loppens og Atlas’ fremtid, der begge netop meddeler, at de går en uvis fremtid i møde. Det at disse steder ikke kommer til at modtage tilskud, gør en langsigtet planlægning, hvor der kunne eksperimenteres mere og tages flere chancer i programlægningen, besværlig og kan i sidste ende true deres overlevelse.

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com