fbpx

Nordiske Hits // Uge 14

Foto: Cherryhead // Balder Skånström-Bo

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden

Cherryhead – “Higher” 

Til playlisten har vi tilføjet et lækkert bedroom-pop nummer fra Cherryhead, som går under det civile navn Jack Kilburn. Nummeret “Higher” emmer af både håb, romantik og melankoli og består blandt andet af lejerbålsguitar, elektroniske og eksotiske trommer og et atmosfærisk omkvæd med højt til loftet og opløftende gospelkor. Det er et nummer, der blander det organiske og analoge med det elektroniske på en behagelig og vellykket måde. De analoge synths og den dybe vokal giver en skøn reference til Gents. Der skal lyde en kæmpe anbefaling til at lytte til hele musikerens debut EP Praise, der udkom i fredags.

Lord Siva – “Digital Kærlighed”

I fredags landede det nye album fra hele Danmarks poppede rap-prins. Albummet hedder Lys og er i sandhed et lyspunkt. Det er som om, at en sky har lettet fra musikeres tungsind og den melankolske R&B, som Lord Siva er kendt for, har fået en mere optimistisk og poppet tone. Det ses blandt andet på nummeret “Digital Kærlighed”, der er et optimistisk og let kærligheds nummer, der handler om det at være adskilt og alligevel holde kontakt gennem de digitale medier, hvilket mange kan relatere til i disse dage. Hele pladen er godt nuanceret og er et super stærkt udspil fra Lord Siva.        

Favor – In My Blood”

Det første nummer på Favors nye plade, Crush, er “In My Blood”. Sangen er den perfekte åbning af albummet, da nummeret flyder med forelskelses følelser – de helt særlige og varme følelser der løber i blodet og varmer indefra. Nummeret er enkelt, rytmisk og med Favors behagelig og beroligende vokal, er nummeret perfekt til en forelsket onsdag indendøre. Den Nye plade udkom i fredags, og den opsummerer på fineste vis de mange følelser, der er forbundet med, at have et crush. Numrene er et lækkert mix af altpop og indie, og de strækker sig fra de storslåede numre til de mere indadvendte.   

Ellers tilføjet:

Alexander Oscar – “Bad Intentions”
Atusji – “Fake Wishes”
Augustine – “Picking Up Speed”
BATHSHEBA – “Are You There?”
Clara – “Growing up Sucks”
Deerborn – “Can’t Find My Way”
De nøgne øjne – “Flyvende”
Drew – “Moments Gone”
GREGERS – “Hiding From Love”
ISLE – “Hovedløst”
Jeuru – “Coulden’t Be”
Kuster B – “Graveyard”
KÅ – “Kom gennem”
Ioulus – “Am I on Fire”,
MAHROW – “I Don’t Trust Myself”,
Makaber – “Syv ord”
Marcus.wav – “Hver for sig”
Neon Priest – “7 Sorrows”
Nille Nyc – “(Not) Okay”
STROBE – “bleed me dry”
The minds of 99 – “Big City, Bright Lights
Yori – “To Belong”

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com